Formula 1 Temmuz Ayında S Sport’ta Geri Dönüyor

03.06.2020 - 00:15

Formula 1 Temmuz Ayında S Sport’ta Geri Dönüyor

Koronavirüs sonrası tamamen iptal edilmesi gündemde olan Formula 1’e sevindirici haber Avusturya Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Formula 1, Temmuz’da yine S Sport ve S Sport Plus’ta geri dönüyor. Temmuz’un 5’inde yapılması planlanan Avusturya yarışına onay veren bakanlık, böylece Formula 1’in geri dönüş tarihini de belirlemiş oldu.

Tenis, basketbol, voleybol, hentbol ve futbol gibi birçok spor organizasyonu koronavirüs salgınından nasibini almıştı. Hemen hemen her branş yavaş yavaş geri dönme hazırlığı yaparken, uzunca bir süredir Formula 1’in dönüş tarihiyle ilgili herhangi bir gelişme gündeme gelmiyordu. Geçtiğimiz günlerde Avusturya Sağlık Bakanlığı, Temmuz ayında koşulması planlanan Avusturya Grand Prix’sine onay verdi. 

Yarış İki Aşamada Yapılacak

Avusturya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hijyen kuralları uygulanarak ve düzenli testler yapılarak, organizasyonun düzenleneceği duyuruldu.

Spielberg kentindeki Red Bull Pisti’nde yapılması planlanan Avusturya Grand Prix'si, 2020 sezonunun ilk yarışı olacak.

Seyircisiz düzenlenmesi planlanan yarışlar, 5 ve 12 Temmuz tarihlerinde, 2 defa gerçekleştirilecek. Antrenman ve sıralama turları ise 3-4 Temmuz ve 10-11 Temmuz’da yapılacak.

10 Yarış İptal Edildi veya Ertelendi

Formula 1, koronavirüsten en fazla etkilenen organizasyonların başında yer alıyor. Sezonun başlayacağı haftada bir anda baş gösteren salgın, ilk etapta Avustralya Grand Prix’sinin ertelenmesine sebep olmuştu. Daha sonra iyimser açıklamalar gelse de sürekli yarışlar iptal edildi ve sezonun başlama ihtimali her geçen gün biraz daha azaldı. Avusturya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, bir bakıma sezonun kurtuluşu anlamına geldi.

Tüm Yarışlar S Sport ve S Sport Plus’ta

Formula 1’in açıkladığı sezon takviminde, tüm yarışların Avrupa’da olduğu görülüyor. Avusturya ve İngiltere’de iki etap gerçekleştirilecek ve toplamda 8 yarışla sezon tamamlanacak. Sezonun son yarışının ise, 6 Eylül tarihinde İtalya Monza Grand Prix’si olması bekleniyor.

1 aylık abonelik ücreti olan 17 TL ödeyerek 3 ay boyunca S Sport Plus izleyebilmek için buraya tıklayınız.

Uzun bir süre TRT, daha sonrasında NTV ve son dönemde de CNN Türk ekranlarından yayınlanan Formula 1 özelinde, Türkiye’de bir yayıncı sorunu vardı. S Sport’un yayın hayatına başladığı 2017 yılından itibaren bu sorun ortadan kalktı. 2020 yılında da Formula 1 yarışları S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulamasından naklen yayınlanacak. S Sport, Twitter üzerinden yarış takvimini de takipçileriyle paylaştı.