Türkiye’nin de Mücadele Edeceği UEFA eEuro PES 2020 Turnuvası Finalleri Başlıyor

23.05.2020 - 12:00

Türkiye’nin de Mücadele Edeceği UEFA eEuro PES 2020 Turnuvası Finalleri Başlıyor

Merakla beklenen espor etkinliklerinden biri olan eEuro PES 2020’de heyecan grup maçlarıyla başlıyor. 16 takımın boy göstereceği turnuvada eMilli Takımı, B Grubunda mücadele edecek.

Karantina döneminde ilginin arttığı konsol oyunlarında önemli turnuvalar oynanmaya devam ediyor. eEuro PES 2020 turnuvası da grup finalleriyle 23-24 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Turnuvada boy gösterecek olan takımlar arasında Türkiye eMilli Takımı da yer alıyor. Turnuvada eMilli Takımı’nı antrenör Tolga Atalay önderliğinde Mücahit Sevimli ve Ali Doğan Barutçu temsil edecek.

eMilli Takımı’nın Turnuva Yolu

eEuro PES 2020 turnuvasında yer Türkiye, geçtiğimiz ay eleme turundaki başarısı sayesinde bu dev organizasyonda yer almaya hak kazandı.

Mart ayının başında yapılan ilk eleme turunu Almanya’nın ardından ikinci sırada tamamlayan Türkiye, play-off oynama hakkına sahip oldu. Play-off turunda İspanya, Danimarka, Litvanya ve Kazakistan ile mücadele eden eMilli Takım, topladığı 11 puanla grubu 3’üncü sırada tamamladı ve eEuro PES 2020 turnuvasına katılım hakkını elde etti.

Rakipler Danimarka, Sırbistan ve İtalya

23 Mayıs grup aşamasında Türkiye'nin karşılaşacağı rakipler İtalya, Danimarka ve Sırbistan. İlk eleme turunu lider bitiren İtalya ve Sırbistan’ın yanı sıra play-off turunda başarılı bir grafik çizen Danimarka ile kozlarını paylaşacak olan eMilli Takım, gruptan çıkmayı hedefliyor.

eEuro PES 2020 A Grubunda; İspanya, Bosna Hersek, Romanya ve turnuvanın favorilerinden Almanya yer alıyor. C Grubunda; Karadağ, Hırvatistan, Hollanda ve Lüksemburg kozlarını paylaşacaklar. D Grubunda ise Avusturya, Yunanistan, Fransa ve İsrail mücadele edecekler.

Turnuva Formatı

16 takımın mücadele ettiği turnuvada gruplarını lider bitiren takımlar, 2’ncilerle eşleşecekler. Çeyrek finallerin tamamı 3 maç üzerinden oynanacak ve iki maç kazanan adını yarı finale yazdıracak. Yarı finaller de aynı formatta oynanırken, final 5 maç üzerinden oynanacak ve üç maç kazanan şampiyon olacak.

23 Mayıs tarihinde grup maçlarının oynanacağı eEuro PES 2020 turnuvasında, çeyrek final ve sonrası 24 Mayıs’ta oynanacak.

Maçlar Uefa’nın Youtube Kanalında

Dev organizasyonundaki tüm maçlar, UEFA’nın resmi Youtube sayfasından naklen yayınlanacak. Bunun yanında Coca Cola Türkiye ve Arçelik sosyal medya hesaplarının da Türkiye'nin maçlarını yayınlaması bekleniyor.