Dünyanın İlk Sanal Tribünü Danimarka’da Hayata Geçiyor

22.05.2020 - 23:30

Dünyanın İlk Sanal Tribünü Danimarka’da Hayata Geçiyor

Danimarka Süper Lig ekiplerinden AGF Aarhus, seyircisiz maçlar için çözümü sanal tribünde buldu. İç saha maçlarında taraftar desteğini sağlamak isteyen AGF Aarhus, sanal tribün uygulamasına geçecek.

Dünyanın dört bir yanında etkisi hissedilen koronavirüs, spor müsabakalarının tamamını olumsuz etkiledi. İlk etapta tüm spor organizasyonları iptal edildi. Son dönemde geri dönen organizasyonların ise seyircisiz devam etmesine karar verildi. 28 Mayıs’ta geri dönecek olan Danimarka Süper Ligi de seyircisiz oynanacak organizasyonlardan biri.

Ligin başarılı ekiplerinden AGF Aarhus, seyircisiz oynanacak olan maçlarda iç saha desteğini sağlamak için görülmemiş bir çaba içerisinde. Sanal konferans hizmeti sunan “Zoom” uygulaması ile sanal tribün desteğini yakalamayı umut eden AGF Aarhus, böylece seyirci desteğini almaya devam edecek.

Stadın çeşitli bölümlerine yerleştirilecek sahaya dönük ekranlar vasıtasıyla seyircilerin sesleri ve görüntüleri oyunculara ulaşacak. Oyuncuların da bu sayede gol sevinçlerini taraftarlarla yaşayabilmesi bekleniyor.

Jacob Nielsen Uygulamaya İlişkin Açıklamalarda Bulundu

AGF Aarhus CEO’su Jacob Nielsen, deneyecekleri uygulama ile ilgili büyük heyecan duyduklarını dile getirdi. Diğer kulüplere de öncü olacaklarını umut eden Nielsen, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:

Bu uygulamayı dünyada kullanacak ilk kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz. Yaşanan gelişmelere bakarsak, bir süre daha seyircisiz oynayacağımızı söyleyebiliriz. Bu yenilikçi hareketimizin başka kulüplere de ilham vermesini ve benzer uygulamaları kullanarak bu durumdan fayda sağlamalarını temenni ediyoruz.

Sanal Tribün Biletleri Ücretsiz

AGF Aarhus sanal tribünü test edeceği ilk maç, 28 Mayıs günü oynanacak Randers mücadelesi olacak. İç sahada oynanacak bu mücadelenin sanal tribün biletleri AGF Aarhus’un resmi sitesinden ücretsiz bir şekilde satılıyor.

Kulüpler Yeni Normale Alışmaya Çalışıyor

Koronavirüs pandemisinin ardından futbol kulüplerinin yeni normale alışmaya çalıştığını görüyoruz. En sıra dışı fikirle futbolseverlerin karşısına çıkan AGF Aarhus’un yanı sıra birçok kulüp yeni normale ayak uydurmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Borussia Mönchengladbach yeni normal için ilk girişime imza atan kulüp olmuştu. Belli bir ücret karşılığında taraftar fotoğraflarını Borussia Park’a yerleştireceğini duyuran kulüp, böylece sanal bir ambiyans oluşturmayı deneyecek. FC Seoul de geçtiğimiz hafta Gwangju mücadelesinde tribüne şişme bebekler yerleştirmiş, daha sonrasında kulüp bu girişiminden dolayı özür dilemek zorunda kalmıştı.

Her geçen gün değişik girişimlerin yaşandığı futbol dünyasında AGF Aarhus, Mönchengladbach ve FC Seoul gibi kulüpleri bakalım hangi kulüp takip edecek?