Saran Medya La Liga'nın Çekya ve Slovakya Yayın Haklarını Satın Aldı

18.05.2020 - 22:42

Saran Medya La Liga'nın Çekya ve Slovakya Yayın Haklarını Satın Aldı

SportsPro’nun haberine göre Saran Medya Grup, La Liga'nın Çekya ve Slovakya yayın haklarını 2021/22 ve 2025/26 sezonları olmak üzere 4 seneliğine satın alıp, Digi Sport'a sattı. Haberde ayrıca İspanya La Liga’nın maçlara başladıktan sonra fikstürü haftanın her gününe en az bir maç koyacak şekilde düzenlemeyi düşündüğü aktarıldı.

La Liga başkanı Javier Tebas, ligdeki elit maçların Pazartesi gününe konmasını planladıklarını ifade etti. İspanyol yayın organı El Partidazo de Movistar’a konuşan Tebas, haftanın her günü en az bir maç oynanacak şekilde bir fikstür düzenlemesi planladıklarını, ancak bunun için İspanya Krallığı Futbol Federasyonu (RFEF) ile bir anlaşma yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Mart ayında askıya alınan La Liga’da geriye 11 maç haftası kalmış durumda. Yerel ve uluslararası anlamda yayıncılarına azami içeriği sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Tebas, daha önce RFEF’in Pazartesi maçlarını yasakladığını, planın hayata geçebilmesi için bu yasağın geçici olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Gerekli hukuki alt yapının sağlanması halinde La Liga, uluslararası anlaşmaları yeniden düzenleme ve mukavelelerin 3 yıl uzatılması ihtimali üzerinde duruyor. İspanya La Liga'nın Türkiye yayın haklarını, hali hazırda D-Smart elinde bulunduruyor.

Çekya ve Slovakya Yayın Hakları Saran'da

Bununla birlikte SportsPro’nun haberinde Çekya ve Slovakya liglerinin yayın haklarıyla alakalı olarak verilen bilgi ise Türk sporseverleri yakından ilgilendiriyor. Habere göre Saran Medya Grup, La Liga'nın Çekya ve Slovakya üzerndeki yayın haklarını 4 sezonluğuna satın aldı.

Anlaşmaya göre Saran Group, La Liga'nın bu iki ülkedeki canlı maç yayınları ile maç özetleri ve her türlü gösterimlerin, TV, web ve mobil platformlardaki haklarına sahip oldu. Saran Group, satın aldığı hakları bu iki ülkede faaliyet gösteren Digi Sport adlı yayıncı kuruluşa sattı.