FOX Sports’tan Seyircisiz Maçlar İçin Sanal Taraftar Uygulaması

17.05.2020 - 22:02

FOX Sports’tan Seyircisiz Maçlar İçin Sanal Taraftar Uygulaması 

Amerikalı spor kanalı Fox Sports, yeni bir teknoloji kullanarak seyircisiz maçlarda “sanal taraftar” adlı bir uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyor. New York Post’un haberine göre ESPN, NBC, CBS ve Turner Sports kanalları da “sanal gerçeklik” (Virtual Reality) uygulaması ile boş stadlarda oynanan maçlardaki seyir zevkini artırma fikri üzerinde çalışıyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok ligin ertelenmesi, ertelenmeyenlerin ise kapalı kapılar ardında oynanacak olması, izleyiciye yavan bir tecrübe vaad ediyor. Amerikalı spor kanallarının üzerinde beyin fırtınası yaptığı konu ise bu yavanlık halini, teknolojinin nimetlerini kullanarak bir nebze de olsa azaltabilmek…

Fox Sports’tan Joe Buck, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Spor müsabakaları yayınlarında sanal taraftar adında bir uygulamayı hayata geçirmenin planlarını yapıyoruz. Bu sayede hakikatte boş olan tribünler, yayın esnasında teknolojinin yardımıyla sanki doluymuş gibi gösterilebilir.”

Spor yayıncılarına ilham veren bu fikir, önümüzdeki günlere ve belki de aylara sirayet edecek olan seyircisiz maç hakikati sebebiyle azalacak seyir zevkine çare olarak görülüyor. Seyir zevkine darbe vurması muhtemel bu duruma çare olarak İngiltere Premier Lig ve Bundesliga gibi üst düzey futbol liglerinin yetkilileri, sahte taraftar sesleri eşliğinde maç oynanması fikrini de gündeme getirmişlerdi.

Üst düzey liglerin yayıncıları, uluslararası yayınlarda, saha kenarındaki reklam panolarını her ülke için farklılaştırmayı sağlayan bir teknolojiyi hali hazırda kullanıyor. Sanal taraftar uygulamasının da hayata geçirilip geçirilemeyeceğini önümüzdeki haftalarda müşahede edeceğiz.