Nihat Özdemir: Maçlar Durduğu İçin Bein Sports Ödemeleri Durdurdu

16.05.2020 - 16:17

Nihat Özdemir: Maçlar Durduğu İçin Bein Sports Ödemeleri Durdurdu

CNN Türk'te yayınlanan, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu adlı programa katılan TFF Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir'in en dikkat çeken ifadelerinden birisi, "Maçlar durduğu için Bein Sports ödemeleri durdurdu.", ifadesi oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş Bein Sports ile alakalı olarak 2 sezon daha anlaşöaları olduğunu ve Bein Sports'un stratejik ortakları olduğunu söyledi. Özdemir'in yayıncı kuruluş Bein Sports'a dair açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS, bizim futbolda önemli bir gelir elde ettiğimiz kurum. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe'nin gelirlerinin neredeyse yüzde 45'i yayından. Diğer kulüplerin ise gelirlerinin yüzde 70-80'i yayıncı kuruluştan gelen gelirler. Tabi ki almış olduğumuz kararlardaki önemli paydaşlarımızdan birisi Kulüpler Birliği iken, biz aynı zamanda yayıncı kuruluşun da görüşlerini almak durumundayız. Bütün kulüplerin yılda 500 milyon dolara yakın gelirleri var. Buradan herkes payını alıyor. Türk futbolunun önemli gelir kaynağından bir tanesi bu. beIN SPORTS ile 5 yıllık sözleşmemiz var. 2 yıl daha sözleşmesi devam ediyor. Şu ana kadar ödemelerini tamamladı, 3 taksiti kaldı. O rakam da 588 milyon TL. Maçlar durduğu için beIN SPORTS da ödemelerini durdurdu. Ve şu anda görüşmelerimiz olumlu şekilde devam ediyor. Kendileri haklı olarak reklam gelirlerinde çok büyük düşme olduğunu söylüyorlar, inşallah liglerimiz başladığında bu konuda tamamlanacaktır. Onlarla birlikte devam etmek istiyoruz. Türkiye'ye çok büyük yatırım yaptılar. İyi bir kanal sistemi kurdular, maçları mümkün mertebe kaliteli şekilde veriyorlar. Onlar bizim stratejik ortağımız. Dolayısıyla kararları alırken görüşüyoruz, yolumuza devem ediyoruz. Önümüzde 2 yıl daha devam edecek sözleşmemiz söz konusu...