Ben Yokum Diyen Ercan Taner, Bein Sports ile Yollarını Ayırdı

10.05.2020 - 00:11

Ben Yokum Diyen Ercan Taner, Bein Sports ile Yollarını Ayırdı

Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin başlamasına yönelik açıklamasına, “Ben bu işte yokum”, şeklinde tepki gösteren Ercan Taner, Ajansspor’un Youtube kanalında katıldığı bir programda, Bein Sports ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Hüzeyin Özkök ve Kenan Başaran’ın sunduğu programa, Prof. Dr. Mehmet Ceylan ile birlikte katılan Ercan Taner, şahsına dair özel bir durum olduğunu ve risk almak istemediğini ifade etti.

Programda ilgili diyalog şu şekilde gelişti:

Ercan Taner: Sözcü gazetesindeki köşe yazım ile birlikte Bein Sports ile yollarımın ayrıldığını anlayabilirsiniz. Sebeplerine gelince: Koronavirüs, maçların başlaması, maçların başlamasından önce ailemden birinin bu virüse yakalanması, yoğun bakıma kadar tedavi görmesi ve taburcu olması, bir kişinin de evde karantinada olması…  Bir sürü deplasman olacak. Seyahate gideceğim. Eşimin de bağışıklık sistemini baskılayıcı bir rahatsızlığı var. Ve ben biliyorum ki bir yerde hata yapacağım. Maske de taksam, ellerimi de yıkasam bu hatayı yapacağım. Otele gidiyorum, havaalanına gidiyorum, otobüse biniyorum, oradan tekrar uçağa biniyorum, stada gidiyorum… Maçlar seyircisiz ancak yine de 300 kişi var. Sadece naklen yayın ekibi 60 kişiden oluşuyor. Onun dışında medya mensupları var, güvenlik görevlileri var, özel görevliler var. Takımlar bir maça 50 kişi gidiyor. Mutlaka bir temas olacak ve ben bir hata yapacağım. Bile bile lades olmasın dedim ve ailece böyle bir karar aldık. Bunun Bein Sports ile bir ilgisi yok. Ben maçların başlamasının risk olduğuna inanan gruptanım. İnanmayanlar var, saygı duyuyorum.

Hüseyin Özkök: Off-Tube, yani spikerleri seyahate göndermeyip içerden anlatma imkânı olamaz mıydı?

Ercan Taner: Onu ben bilemem. Ancak off-tube anlatımda da risk var. Sizden önce maç anlatanlar olacak. Kapalı bir odada anlatılıyor. Sadece bir klima var. Klimanın havalandırma konusunda başarısız olduğunu biliyoruz. Özellikle de kapalı ortamlarda. Bu yüzden de maske takarak maç anlatmak zorundasınız. Kulaklığı takıyorsunuz ve bu kulaklığı sizden önce başka birisinin taktığını biliyorsunuz. Ses teknisyeni de ister istemez kulaklığı takıyor. Teknik ekibin tamamı takıp, kontrol ve prova yapıyorlar.  Bu sebeple o riske girmek istemedik. Benim durumum özel bir durum.

Kenan Başaran: Bu beyanınız tek taraflı bir durum. Digiturk de sizi arayarak yollarımızı ayıralım mı dedi? Yoksa bu sedece sizin görüşünüz müdür?

Ercan Taner: Ben Digiturk ile konuştum. Bu işten sorumlu bir arkadaşımız var, onunla da konuştum. Karşılıklı hayırlı olsun dedik.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.