Emre Bol: 20 Günde Bitirilebilecek Ligi 8 Haftaya Yaymak İsteyen Bein Sports’tur

10.05.2020 - 21:42

Emre Bol: 20 Günde Bitirilebilecek Ligi 8 Haftaya Yaymak İsteyen Bein Sports’tur

Asist Analiz'in Youtube kanalında yayınlanan bir programa Evren Turhan ile birlikte katılan spor yorumcusu Emre Bol, futbolun TFF tarafından değil, yayıncı kuruluş Bein Sports tarafından yönetildiğini ve 20 günde bitirilebilecek ligi 8 haftaya yaymak isteyenin Bein Sports olduğunu iddia etti.

Yayıncı kuruluşun TFF üzerinde inanılmaz bir baskı kurduğunu vurgulayan Emre Bol, Bein Sports zararını çıkaracak diye futbolcuların sağlığını tehlikeye atmanın manasız olduğunu söyledi. İddialarına devam eden Emre Bol, Bein Sports'un TFF'yi yayın anlaşmasını sonlandırmakla tehdit ettiğini iddia etti.

Programa Emre Bol ile katılan eski Galatasaraylı futbolcu Evren Turhan ise, devletin ve ülkelerin normalleşmek için adımlar atmaya başladığını ve futbolun da bu adımlardan bir tanesi olduğunu, futbolcuların AVM'lerde, kuaförlerde, fabrikalarda çalışan vatandaşlardan ayrıcalıklı olmadığını ifade etti. Ayrıca Evren Turhan, futbolun büyük bir ekonomi olduğunu, maçların oynanmaması halinde sadece futbolcuların değil, bu sektörden ekmek yiyen birçok çalışanın işinden olacağını, bu sebeple herkesi yapıcı olmaya davet ettiğini söyledi.

A Spor ve Smart Spor ekranlarında da yorumculuk yapan Emre Bol'un yayıncı kuruluş Bein Sports ile alakalı olarak yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Kimsenin konuşmadığı, kimsenin bilmediği bir şey söyleyeceğim. Birkaç yerden aldığım duyumlar neticesinde şoke oldum. Bizim futbolumuzu TFF yönetmiyor. Bizim futbolumuzu, herkes bilsin ki, yayıncı kuruluş Bein Sports yönetiyor. Bein Sports’un, Liglerin başlamasıyla ilgili inanılmaz bir baskısı var. Türkiye kamuoyunda liglerin oynanıp oynanmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, TFF üzerinde esas baskı yapan kurumun Bein Sports olduğunu öğrendim. Bu beni açıkçası çok şaşırttı. Kulüplerin TFF’ye şöyle bir önerisi olmuş: “Bu lig istenirse 20 gün içerisinde bitirilebilir. Maçları kesintisiz oynayarak 20 gün içerisinde ligleri bitirebiliriz.”. Ancak yayıncı kuruluş bu öneriyi sert bir dille reddetmiş. Yayıncı kurulu TFF’ye şu ifadeleri kullanmış: “Maçların 20 günde bitirilmesini kesinle istemiyorum. Çünkü ben bu lig için yüklü miktarda para yatırdım ve karşılığını almak istiyorum. Peyderpey, hafta hafta bu liglerin oynanmasını istiyorum. Eğer bu şekilde olmazsa, ben ödeme yapamam. Bu anlaşmayı sonlandırırım.”, şeklinde tehditkâr açıklamaları olmuş.

Şimdi Bein Sports’a sesleniyorum: Elbette bu lige büyük bir para yatırdınız. Bunu ben kabul ediyorum. Ticari meseleler farklı bir durumdur. Fakat bu parayı yatırdınız diye bizim ligimizin şekli ile oynama hakkını kimse size vermiyor. Sen paranı çıkartacaksın diye, ben futbolcularımı deplasmandan deplasmana sürükleyemem. Ben hiçbir futbolcumu, hiçbir vatandaşımı, sırf Bein Sports istiyor diye bu senaryonun içerisine sokamam.

Benim bu iddiamı herkes çok ciddiye alsın. Bu iddiayı ilk kez burada paylaşıyorum. İşin özü, 20 günde bitirilebilecek ligi, 8 haftaya yaymak isteyen Bein Sports’tur. Bunu herkes bilsin.
Futbol Federasyonu’nun görevi, Türkiye’deki futbolu kontrol etmek ve yönetmektir. Bu ipleri para için başkalarının eline vermeyin. Türkiye futbolunu TFF yönetsin.

Programın tamamını izlemek için buraya tıklayın.