Tayvan Futbol Ligi Youtube’dan Şifresiz Yayınlanıyor

28.04.2020 - 00:46

Tayvan Futbol Ligi Youtube’dan Şifresiz Yayınlanıyor

Belarus, Nikaraguea, Burundi ve Tacikistan’dan sonra koronavirüs döneminde oynanan 5’inci lig olan Tayvan Premier Ligi, Tayvan Futbol Federasyonu’nun resmi Youtube kanalından da canlı yayınlanıyor. İlk 3 haftası geride kalan Tayvan Futbol Ligi’nde Taipower takımı, ilk 3 maçını da kazanarak liderlik koltuğunu elinde bulunduruyor.

Seyircisiz olarak oynanan Tayvan Premier Ligi, dünya çapında izlenebilecek canlı futbol müsabakalarına bir yenisinin eklenmesi açısından sporseverleri sevindirdi.

Tayvan Premier Ligi’ne uzak olan spor izleyicileri için Tayvan Premier Ligi hakkında kısa ve bilgilendirici notları sizler için derledik.

Tayvan Premier Ligi Hakkında Kısa Bilgiler

Eski ismi Tayvan 1. Futbol Ligi olan Tayvan Premier Ligi, bu isimle anıldığı dördüncü sezonunu geçiriyor.

Premier Ligi adıyla anılan ilk 3 sezonu da şampiyon olarak bitiren Tatung takımı, bu sezon da ligin en büyük favorilerinden birisi durumunda. Ancak ezeli rakip Taipower, Tatung’u en çok zorlayacak takım olarak dikkat çekiyor. Zira Taipower, geçtiğimiz sezonu şampiyonun sadece 3 puan gerisinde tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezonun önemli anlarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



Tesadüf o ki, geçtiğimiz sezonu ilk iki sırada tamamlayan ekipler, ligin ilk haftasında karşı karşıya gelmiş, 12 Nisan’da oynanan müsabakadan Taipower 2-3’lük galibiyetle ayrılmıştı.

Bu sezon üst üste dördüncü şampiyonluğu hedefleyen Tatung’da, geçtiğimiz sezonun MVP’si Marc Fenelus ile Tayvan milli takımının da savunma hattında oynayan Chen Wei-chuan’ı Taiwan Steel takımına kaptırdı. Ciddi anlamda güç kaybına uğrayan Tatung için bu sezon işler eskisi kadar kolay geçmeyeceğe benziyor. Nitekim Tatung, ilk 3 haftada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile 4 puan alabilmiş durumda.

Kadrosunu şampiyon takımın iki as oyuncusuyla kuvvetlendiren Taiwan Steel takımı, geçtiğimiz sezonu şampiyonun 19 puan gerisinde 4’üncü sırada tamamlamıştı. Ancak bu sezona epey iddialı giren Steel, ilk 3 hafta sonunda 6 puanlar 3’üncü sırada yer alıyor.

Hang Yuan takımının golcüsü ve geçen sezonun 25 gollü kralı Benchy Estema, Asya Kupası AFC Cup’taki performansıyla da göz doldurmuştu. Benchy, sezon başında bonservissiz olarak Taiwan Steel takımına geçti. Benchy’nin geçtiğimiz sezon kaydettiği golleri, aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.



Tayvan Premier Ligi’nde Önümüzdeki İki Hafta Oynanacak Maçlar

3 Mayıs 2020
Hang Yuen - Ming Chuan Uni.
Red Lions – Taipower
Taipei Tatung - NTUS   
Taiwan Steel – Taichung

10 Mayıs 2020
Red Lions - Ming Chuan Uni.
Taichung - Taipower
Taipei Tatung - Hang Yuen
Taiwan Steel - NTUS