Eleven Sports Twitter’dan Tayvan Spor Müsabakaları Canlı Yayınlanıyor

26.04.2020 - 12:33

Eleven Sports Twitter’dan Tayvan Spor Müsabakaları Canlı Yayınlanıyor

Eleven Sports, Tayvan Süper Basketbol Ligi ve Çin Profesyonel Beyzbol Ligi'nin başlamasıyla maçları Twitter’dan canlı yayınlamaya başladı ve rekor görüntüleme rakamlarına ulaştı.

Eleven Sports Twitter kanalından canlı yayınlanan maçlar aynı zamanda İngilizce olarak yorumlanıyor. Bunun yanı sıra Tayvan Beyzbol Ligi sözcüsü, İngilizce yayınların tüm sezon boyunca devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Eleven Sports Tayvan Ligi Canlı Yayınlarını 7 Milyon Sporsever İzliyor

Her iki ligde de maçlar koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanmaya devam ediyor. Eleven Sports da dünya genelinde daha fazla spor izleyicisine ulaşmak için, tüm maçların canlı yayınlarını sosyal medyaya taşıdı. 17-19 Nisan tarihleri arasında Çin Profesyonel Beyzbol Ligi’nden yayınlanan maçları 3,6 milyon kişi izlerken, Tayvan Süper Basketbol Ligi’nde 18 Nisan'da Yulon ile Pauian arasında oynanan play-off maçını ise dünyanın farklı ülkelerinden 500 bin kişi izledi. Eleven Sports’dan gelen açıklamaya göre, Eleven Sports Twitter’ın canlı yayınlarının en çok izlendiği ülke Tayvan’ken, ikinci sırada onu ABD takip ediyor.

Eleven Sports’un Ceo’su Luis Vicente ise konuyla ilgili olarak "Dünya ve spor için böyle zor bir dönemde, tünelin sonunda biraz ışık görmek ve canlı yayın spor keyfini dünya çapındaki taraftarlara geri getirebilmek inanılmaz." şeklinde açıklama yaptı.

Eleven Sports ayrıca Taiwan Beer and Yulon Luxgen arasındaki Süper Basketbol Ligi Finalleri'ni uluslararası seyirci kitlesine canlı olarak aktarmak için, basketbolun küresel yönetim organı olan Uluslararası Basketbol Federasyonu (Fiba) ile de anlaşmaya vararak, canlı yayınlara başladı.

Dünya’daki Beyzbol Liglerinde Son Durum

Tayvan Beyzbol Ligi şuanda devam eden tek beyzbol ligi olma özelliğini taşıyor. Kore Beyzbol Ligi’nin Mayıs sonuna kadar başlaması beklenmiyor. Japonya’da ise koronavirüs nedeniyle acil durum ilan edildi. Nippon Professional Baseball League’i de Nisan sonlarına kadar sezonun başlamasının mümkün olmadığını duyurdu. En çok izlenen Major League Baseball da Mayıs ortasından önce sezonun tekrar başlamasının mümkün olmadığını açıkladı.

Eleven Sports, Tayvan spor müsabakalarının yanı sıra NBA ve İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarını da elinde bulunuyor. Ancak her iki ligdeki maçlar da koronavirüs nedeniyle oynanamadığı için Eleven Sports bu maçların canlı yayınlarına henüz başlayamadı.