Süper Lig Haziran Ayında Başlayabilir

24.04.2020 - 22:14

Süper Lig Haziran Ayında Başlayabilir

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil’in bugün gerçekleştirdikleri telekonferans toplantısı sonucunda liglerin Haziran’da seyircisiz oynanarak, başlayabileceğine dair karar çıktı.

TFF ve kulüplerin yaptıkları çalışmaların raporları dikkate alınarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, ligler için muhtemel başlangıç tarihinin 12-13-14 Haziran olup, bitiş tarihinin de 26 Temmuz olacağını açıkladı.  Nisan sonunda bir toplantı daha yapılacağını söyleyen Sepil, Sağlık Bakanlığı’nın vereceği karar doğrultusunda tekrar istişarede bulunacaklarını ve onay çıkması durumunda net karar verip futbol takvimi oluşturacaklarını söyledi.

Sepil’in toplantı sonrası TRT Spor’a yaptığı açıklamanın ayrıntıları ise şöyle:

"Toplantı 2 saatten daha uzun sürdü. 40 kişi civarında katılımla toplantı yaptık video üzerinden. Tüm kulüp başkanları, Bakanlık yetkilileri ve TFF Başkanı ve yetkilileri olarak. Çok faydalı bir toplantı yaptık"

Maçlar Takımların Kendi Sahasında, Seyircisiz Oynanacak

“Maçlar muhtemel olarak seyircisiz olabilir. Maçlar oynanması gereken şehirlerde, takımların bulunduğu şehirlerde oynanması görüşüldü."

Kulüplerin Mali Durumları Görüşüldü

“En önemli konulardan biri mali konulardı. Sayın Bakan’a, kulüpler ve federasyonlar durumlarını dile getirdi. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kulüpler çok büyük gelir kaybetti. Hiçbir geliri yok kulüplerin. Zaten kulüplerin zor durumdaydı. Bugün, daha da zor duruma düştü. Bu konuda TFF ve Spor Bakanlığı olarak neler yapılabilir bunları tartıştık. Bir çalışma grubu kurmaya karar verdik. TFF ve Süper Lig kulüpleri birlikte hızlıca bir grup kuracak. Sayın Bakan, moderatör olacak. Pandeminin oluşturduğu sorunları birlikte nasıl çözebiliriz, bunlar ortaya konulacak. En kısa sürede çalışmalar başlayacak. Sayın Bakanımız bunu hep söylüyor. Üreten bir spor ekonomisine geçmemiz gerekiyor. Bunu tekrar hatırlattı. Hakikaten artık, tüketenden üreten bir futbol ekonomisine geçişi tartıştık. Çeşitli görüşler ortaya kondu. Sonuç olarak bunu hep beraber birlikte çalışmaya karar verdik.”

Amatör Kulüpler de Görüşüldü

“Amatör branşlarla ilgili Sayın Bakanımız bir hatırlatma yaptı. İstanbul kulüpleri ve biz Göztepe gibi, amatör branşları olan kulüpler var. Bu konularla ilgili başkanların hepsi, bu branşların devamıyla ilgili irade gösterdi. Sayın Bakan bu konuyla ilgili uzun zamandır bir sıkıntı olan vergi iadesini sonuca ulaştırmak üzere. Amatör branşlarla ilgili devletin desteğinin süreceğini, Sayın Bakan bize iletti.”