CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2019-2020 Sezonu İptal Edildi

23.04.2020 - 19:08

CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2019-2020 Sezonu İptal Edildi

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Şampiyonlar Ligi, Challenge Cup ve Volleyball Cup 2019-2020 sezonlarının koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini kulüplere bildirdi.

Voleybolda Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan CEV Şampiyonları Ligi’nde 16 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenmesi planlanan Süper Finaller iptal edilirken, bu sezon şampiyon da belirlenmeyecek. CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Eczacıbaşı VitrA Kulübü, CEV’in kendilerine yaptığı açıklamayı resmi web sitesinden şu sözlerle duyurdu:

“Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) almış olduğu karara göre, 2020 CEV Şampiyonlar Ligi, korona virüsü pandemisi sebebiyle iptal oldu.

Çeyrek final etabında İtalya’nın Savino Del Bene Scandicci takımıyla oynayacak olan takımımızın maçları, salgının Avrupa’da yayılmasını önlemek için alınan tedbirler doğrultusunda, birkaç kez ileri bir tarih alındıktan sonra süresiz ertelenmişti.

CEV’in yapmış olduğu açıklamaya göre, 2020 yılında Avrupa Kupaları’nın kalan tüm maçları ve 16 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenmesi planlanan Süper Finaller iptal edilirken, kupalarda şampiyon belirlenmeyecek.”

CEV’de Mücadele Eden Takımlarımız

Vakıfbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkmıştı.

Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe çeyrek finale yükselmişti.

Kadınlarda THY, erkeklerde de Galatasaray ve Spor Toto, CEV Kupası ve Challenge Kupası’nda mücadele ediyordu.

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe HDI Sigorta ve Halkbank ise grup aşamasında turnuvaya veda etmişlerdi.