NBA 2020 Sezonu Tamamlanana Dek Draft Yapılmayacak

21.04.2020 - 23:32

NBA 2020 Sezonu Tamamlanana Dek Draft Yapılmayacak

NBA kaynaklarından alınan bilgiye göre, süresiz askıya alınan 2019/20 sezonu tamamlanmadan NBA Draftları yapılmayacak.

ABD Ulusal Kadın Basketbol Ligi WNBA’in draftları online olarak yapmasının ardından gözler NBA’e çevrilmişti. Ancak alınan bilgiler, NBA’in draftlar konusunda benzer bir planının olmadığı yönünde. Field Level Media’nın haberine göre, yarım kalan sezon tamamlanmadan, NBA Draft gerçekleşmeyecek.

İki bölümden oluşan draftların lottery denilen çekiliş faslı 20 Mayıs, pick denilen seçim faslı ise 25 Haziran olarak Barclays Center’da yapılması planlanmıştı. Ancak ansızın dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, bütün planları alt üst etti.

NBA’de normal sezon, 11 Mart tarihinde süresiz olarak askıya alındı. ABD’de koronavirüs sebebiyle felç olan hayat, NBA’de de sezonun tekrar başlayacağı tarihi belirsiz kılıyor.

NBA yönetimi, 1 Mayıs’tan önce toplanarak sezonun gidişatı hakkında çözüm yollarını tartışacak. Masadaki planlar arasında, 25 günlük hazırlık döneminin ardından sezonun uygun bir tarihte tekrar başlatılması da var. Plana göre basketbolcular ve müsabaka görevlilerinin, ligin başlatılacağı müstakbel tarih öncesi 14 gün Las Vegas ve Bahamalarda karantinaya alınması da var. Ancak bu tarihin ne olacağı henüz belli değil.

Bu şartlar altında NBA Draftlarının kaderi de mevcut sezonun duruma bağlı. Field Level Media’ya konuşan yetkili, “Şu an için verilmiş herhangi bir karar yok. Ancak kesin olan şu ki, mevcut sezonu tamamlamadan Draftları yapmayacağız.”, şeklinde konuştu.