İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali 29 Ağustos'a Ertelenebilir

17.04.2020 - 15:20

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali 29 Ağustos'a Ertelenebilir

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 30 Mayıs 2020 tarihinde oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finali, koronavirüs nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti. UEFA, Şampiyonlar Ligi Finali’nin yeni tarihini planlanan zamandan 3 ay sonra, yani 29 Ağustos 2020 olarak belirlemeyi değerlendiriyor.

Gelecek hafta perşembe günü gerçekleşecek icra kurulu toplantısında üzerinde en çok durulacak seçenek, 29 Ağustos 2020 tarihi ve yine İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu olması bekleniyor. Polonya’nın Gdansk şehrinde oynanması planlanan UEFA Avrupa Ligi finali için ortaya atılan yeni tarih ise 26 Ağustos Çarşamba.

UEFA’nın müsabakaları tekrar başlatmak için iki seçenek üzerinde durduğu düşünülüyor. Yerel liglerin Haziran ayında yeniden başlaması durumunda, UEFA maçlarının da aynı anda başlaması mümkün olabilir. Ancak yerel liglerin başlaması daha da gecikirse, Avrupa maçları yerel liglerin bitiminden sonra oynanabilir. Bu durumda Şampiyonlar Ligi’nin kalan bölümü, Ağustos ayında mini bir turnuva şeklinde İstanbul’da tamamlanabilir.