Futbolun Doğuş Hikayesini Anlatan The English Game Netflix'te Vizyonda

26.03.2020 - 20:59

Futbolun Doğuş Hikayesini Anlatan The English Game Netflix'te Vizyonda

Küresel bir salgının ortasında, tüm spor müsabakalarının ertelendiği bu günlerde, 19. yüzyılda futbolun günümüzdeki itibarına ulaşma sürecinin anlatıldığı bu 6 bölümlük spor dizisi “The English Game” i beğeniyle izleyeceğinizi düşünerek kısaca tanıtmak istiyoruz.

Downton Abbey’in yaratıcısı, yazar, yönetmen, yapımcı Julian Fellowes’ın yapımcılığını üstlendiği, modern futbolun temellerinin nasıl atıldığını konu alan “The English Game” adlı 6 bölümlük spor dizisi Netflix’de yayınlandı.

1800'lerin ortalarında Kuzey İngiltere’de geçen hikâye, futbolun nasıl ortaya çıktığını, nasıl farklı sosyal sınıflara ulaştığını ve sonunda da nasıl dünyanın en sevilen oyununa dönüştüğünü anlatıyor. Dizide futbolu popülerleştiren Eton Koleji öğrencileri ve profesyonel futbol takımları kuran fabrika işçilerinin çatışması, iki zıt sınıfta bulunan futbolcular üzerinden işleniyor.  Farklı sınıflardan gelen kişilerin kişisel ve profesyonel çalkantılarına rağmen futbolu İngiltere’de en sevilen spor haline getirmelerinin konu edildiği dizi aynı zamanda futbolun ortaya çıktığı 1800’lü yılların da portresini çiziyor.

Futbol, İngiltere genelinde yayılırken üst sınıftaki Etonyalılar’ın futbolu kendilerine özgü bir oyun olarak tutmaları imkânsızlaşıyor ve futbolun gerçek temsilcileri alt sınıfta bulunan “Endüstriyel Midlands” ve Kuzey'de yükselen kulüpler oluyor. Böylelikle futbol İngiltere genelinde farklı sınıflar tarafından tanınarak, en çok sevilen ve takip edilen spor dalı haline geliyor.

Yönetmenler:

Birgitte Stærmose

Tim Fywell

Oyuncular: 

Edward Holcroft

Kevin Guthrie    

Niamh Walsh    

Charlotte Hope

Daniel Ings        

James Harkness

Gerard Kearns  

Henry Lloyd Hughes       

Kate Phillips       

Joncie Elmore   

Craig Parkinson

IMDB Puanı: 7,8

Tür: Spor / Dönem Dizisi

Ülke: İngiltere

Dil: İngilizce

Vizyon Tarihi: 20 Mart 2020

IMDB Trivia Notları:

-Old Estonians 1874, 1875, 1876 ve 1881 yıllarında dört defa katıldıkları FA Kupası’nı 1879 ve 1882 yıllarında 2 defa kazandılar.

-Fergus Suter sadece bir futbolcu değil aynı zamanda bir taş ustasıydı.

-Blackburn şampiyonluk unvanını 1884'te değil 1885'te kazandı.