Belarus Premier Ligi’nin Uluslararası Yayıncı Sayısı Artıyor

01.04.2020 - 18:05

Belarus Premier Ligi’nin Uluslararası Yayıncı Sayısı Artıyor

Covid 19 salgını sebebiyle neredeyse dünyadaki tüm spor ligleri ertelenirken, Belarus Premier Ligi’nin de içerisinde olduğu birkaç lig oynanmaya devam ediyor. Bu şartlar altında değeri artan Belarus Premier Ligi, Rusya, Ukrayna, İsrail ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 10 ülkede yayınlanıyor.

Avrupa’da ertelenmeyen tek profesyonel futbol ligi olan ve canlı futbol maçı içeriği bulamayan spor kanalları için tek seçenek haline gelen Belarus Premier Ligi, bu zamana dek hiç olmadığı kadar fazla ülkeye yayın haklarının satışını gerçekleştirdi.

Reuters Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, Mart başından bugüne kadar 10 farklı ülkenin spor kanalları, Belerus Premier Ligi’nin yayın haklarını satın aldı. Rusya ve Ukrayna gibi komşu ülkelerin yanı sıra, İsrail ve Hindistan gibi uzak ülkeler de Belarus Ligi’nin talipleri arasında yer aldı. Belarus Futbol Federasyonu (ABFF), Covid 19 sebebiyle liglerin ertelenmesi veya seyircisiz oynanması gibi önlemlere karşı olduğunu ilan etmişti.

Belarus Futbol Federasyonu’nun resmi web sitesine konuşan federasyon sözcüsü Alexander Aleinik, “Doğrusu yaşanan bu durumun benzerini daha önce hiç görmemiştik. Salgın sebebiyle diğer ligler ertelenmemiş olsaydı, ligimizin yayın haklarını bu kadar çok ülkeye satmamız mümkün olamazdı.”, ifadelerini kullandı.

Belarus Futbol Federasyonu’nun maçları ertelememe kararı, hükümetin politikası ile tutarlılık gösterirken, bugüne kadar ülke içerisinde ilan edilmiş 152 koronavirüs vakası bulunuyor.