Murat Murathanoğlu'nun Kitabı Çıktı: "Salondaki En Kötü Koltuk"

07.10.2019 - 01:36

Murat Murathanoğlu'nun Kitabı Çıktı: "Salondaki En Kötü Koltuk"

Türkiye'de basketbol denilince belki de akla ilk gelen isimlerden birisi olan meşhur basketbol spikeri Murat Murathanoğlu'nun otobiyografi türünde yazdığı "Salondaki En Kötü Koltuk" isimli kitabı, raflardaki yerini aldı. Mundi Yayınevi'nden çıkan kitap, 20-23 TL arasında bir fiyat ile satışa sunuldu.

Murat Murathanoğlu'ndan İsmail Şenol'a Gönderme

FB TV'de yayınlanan Overtime adlı programda Salondaki En Kötü Koltuk adlı kitabıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Murathanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Kitabı bana bıraksalardı 500 sayfadan fazla olurdu. Ancak 300 sayfadan fazlası satmıyor diye 280 sayfaya indirmek zorunda kaldık. Bugün (6 Ekim Cumartesi) de tanıtımı var. Hava da kötü ama sevgili basketbolseverleri bekliyorum. Halktan ve basketbolseverlerden kitapla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyorum. Ancak bazı insanların rahatsız olduğu bir kitap oldu.(İsmail Şenol'un kastedildiği düşünülüyor.)  Böyle bitirmeyecektim aslında ama son kanalımda yaşadıklarım, Euroleague CSKA-Fenerbahçe  final serisinde sonraki gelişmeler, bunları yazmaya zorladı. (Digitürk kastediliyor) Ben 30 seneye yakın zamandır bu işi yapıyorum. Ben Fenerbahçeli olduğumu hiç bir zaman gizlemedim ki... Hatta başta anons ettim. Şimdiki düzen olsa, ben Efes'in o muhteşem döneminde Efesli damgası yerdim. Tofaş'ın David Rivers'lı, Rashard Griffit'li döneminde Tofaşlı damgası yerdim. Doğru işi yapanı biz niye aşağıya çekmek istiyoruz? O final maçında Galatasaray da olsa, Beşiktaş ta olsa, hangi Türk takımı olsa ben yine aynı anlatırdım. Soruyorlar, pişman mısın diye. Hayır, hiç pişman değilim. Öyle bir hakemin o final maçında yeri yok. Oraya büyük emeklerle gelmiş o takım. Hangi takım olursa olsun. Ama üzülüyorum. Ailemin bir travma yaşadığı 3 seneyi geride bırakıyoruz inşallah. Bunları da ben kitabıma yazmak istedim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Murat Murathanoğlu Bein Sports'tan Ayrıldı

Hakikaten ben basketbola bir ömür verdim. Ben basketbol için hayatımı değiştirdim. Amerika'ya dönebilirdim. Bu durumu ve benim basketbola bıraktığım izi silmeye çalışan bir ekip var. Bir miktar da başarılı oldular. Fenerbahçe taraftarı yıllardır bana şunu söylüyor.: "Biz senden bir Euroleague şampiyonluğu dinlemek istiyorduk. Neden Olympiakos maçını sen anlatmadın?" O benim kararımdı. Çünkü o zamanki oluşum, o dönem yanıma gelen arkadaşın (İsmail Şenol) önünü kesmeyi amaçladığımı düşünüyorlardı ve maç anlatımını bir bahane olarak kullanmak istiyorlardı. Ben kendi kendime, başka Fenerbahçe finalleri olur, dedim. Ben hiç bir çalışanı ezmedim, arkadan bıçaklamadım. Ayağını kaydırmadım. Çok da farklı kanallarda, çok farklı insanlarla çalıştım. İsmet Badem, Yiğiter Uluğ, Aydan Siyavuş, Tufan Ersöz, Alen Digbeu gibi isimlerle maç anlattım. Ben her zaman bir takım olma düsturuna inandım. Televizyonculuk da olabilir, basketbol da olabilir. Ben hep takım ruhuna inandım. Ama hakikaten sanki yokmuşum gibi bir tepki var basketbol camiasının içinde. Bu beni çok üzüyor. Ama canları sağolsun.

Salondaki En Kötü Koltuk Kitabının Tanıtım Bülteninden

“İyi akşamlar sevgili basketbol severler...”
 
Basketbol topunun Türkiye sınırlarındaki yolculuğunda, üç kuşağın müşterek hafızasına can veren bir ses Murat Murathanoğlu’nun sesi... Basketbolumuzun doksanlı yıllardaki ilk zafer geceleri, Petar Naumoski’yle başlayan Efes hücumları ya da 2010 yazının sonunda Kerem Tunçeri’nin elinden çıkan tarihî turnike, akıllara hep aynı sesle mıhlandılar. Salondaki En Kötü Koltuk o sesin peşinde, Chicago’daki bir göçmen mahallesinden yola koyuluyor. Sayfalar ilerledikçe, bazen müstesna bir koçun yanı başında, bazen bir NBA yıldızının ilk adımlarında tanıdık salonlardan geçiyor. Basketbolun perde arkasını Salondaki En Kötü Koltuk’tan izlemeye davetlisiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Murat Murathanoğlu: Bein Sports'tan Ayrılmamın İsmail Şenol İle İlgisi Yok


“Murat’ın çevresindeki insanlara yaydığı basketbol titreşimlerini görmek, tanışmamızdan yirmi yıl sonra bile beni büyülemeye devam ediyor.”

- Maurizio Gherardini -
 
“Basketbolumuzun son otuz yılına damga vuran en özel spiker ve yorumculardan birinin yaşadıklarını merak ve bazen de hayretle okuyacaksınız.”

- Harun Erdenay -
  
“Bu olağanüstü sporun Türkiye’deki ilk büyük adımlarına onunla birlikte ilham vermiş olduğum için gururluyum.”

- Petar Naumoski -
 
“Her zaman bir profesyonellik timsali olarak gördüğüm Murat’ın hayat hikâyesini mutlaka okumalısınız.”

- Kostas Sloukas -
 
“Kendini spora adamış, şartlar ne olursa olsun özverisini kaybetmeden basketbol için çalışmaya devam etmiş Murat Abi’nin özel hikâyesi.”

- Furkan Korkmaz -