Gençler Sosyal Medyadaki Spor İçeriklerini TV’ye Tercih Ediyor

28.01.2019 - 20:26

Gençler Sosyal Medyadaki Spor İçeriklerini TV’ye Tercih Ediyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre gençlerin % 64’ü, sosyal medyadaki spor içeriklerini TV’ye tercih ediyor.

Ayrıca Media Chain, “İngiltere’deki genç taraftarlar, maçların önemli anlarını seyretmektense golleri canlı olarak izlemeyi tercih ediyor.” neticesine ulaştıklarını açıkladı.

Sosyal Medya Ajansı Media Chain’in yaptığı araştırmanın öne çıkan neticileri şöyle:

♦ İngiltere’deki genç spor taraftarların neredeyse üçte ikisi, sosyal medya platformlarındaki spor içeriklerini geleneksel televizyon yayınına tercih ediyor.

♦ Araştırma neticesinde ortaya çıkan ‘Yeni nesil taraftarlık akımları: Futbol ne kadar sosyal?’ adlı rapora göre,  genç taraftarların %64’ ü sosyal medyadaki içerikleri TV yayınına göre daha eğlenceli buluyor.

♦ Taraftarların %54’ü, spor haberlerine sosyal medya aracılığı ile ulaşmayı tercih ettiklerini belirtiyor.

♦ Araştırma sonuçları, artık maç özetlerinin sunulduğu uzun yayınlardan ziyade, canlı çekimlerin tercih edildiğini gösteriyor. Ankete katılanların %48’i, klasik yayınlar yerine video paylaşım sitesi YouTube üzerinde daha fazla spor içeriği izlediklerini belirtiyor.

♦ Taraftarların %75’inden fazlası, bir YouTube taraftar kanalını takip ettiklerini söylüyor.

♦ Taraftarların %57’si, golleri maçın hemen sonrasında ve daha uzun süreli yayınlar içerisinde izlemektense, sosyal medyaya girerek hemen izlemeyi tercih ediyor.

♦ Farklı sosyal medya platformları içerisinden Instagram, taraftarların %41’inin maç izlerken giriş yaptığı ve futbol içerikleri açısından en popüler platform olarak öne çıkıyor.

♦ Benzer şekilde, taraftarların % 64’ü, spor içerikleri için Instagram’ı günlük olarak kontrol ediyor. Instagram’ı, %58’lik oranla Facebook takip ediyor.

♦ İngiltere’ deki genç spor taraftarların favori spor markası olarak ise Adidas öne çıkıyor. Bir Alman markası olan Adidas’ın hemen arkasından Amerikan devi Nike geliyor. Taraftarların marka görüşlerini oluşturan nedenlerin başında ise spor içeriklerinin kalitesi ve eşsizliği olduğunu gösteriyor.

♦ Yaşlı izleyicilerin aksine genç taraftarlar, komik ve eğlenceli içeriklere daha fazla ilgi gösterdiklerini belirtiyor.

Söz konusu araştırmanın Türki taraftarlar arasında yapılması halinde de benzer sonuçların çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu.