Oleksandr Usyk-Tyson Fury Maçını 20 Milyon Kişi Korsan İzledi

22.05.2024 - 23:54

Oleksandr Usyk-Tyson Fury Maçını 20 Milyon Kişi Korsan İzledi

Ağırsıklette tartışmasız şampiyonun belirlendiği Oleksandr Usyk-Tyson Fury maçını 20 milyon kişi korsan izledi. Yapılan araştırmada yaklaşık 20 milyon kişinin kaçak yollardan karşılaşmayı takip ettiği sonucuna ulaşılırrken, bu sayı yayıncıların 95 milyon sterlinlik gelir kaybına uğramasına neden oldu.

Oleksandr Usyk ve Tyson Fury arasındaki tarihi boks maçı, dünya genelinde milyonlarca boks hayranı tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Ancak, karşılaşmaya yasa dışı yayınlar damga vurdu. 

Yield Sec tarafından Daily Mail için yapılan araştırmaya göre, yaklaşık 20 milyon kişinin Suudi Arabistan’daki Kingdom Arena’da gerçekleşen mücadeleyi yasa dışı yollarla izlediği tahmin ediliyor. Bu durum, ödeme yaparak izleme hizmeti sunan yayıncılar için yaklaşık 95 milyon sterlinlik bir gelir kaybına işaret ediyor.

Yasa Dışı Yayınların %18’i İngiltere’den

Araştırmalar, Fury ve Usyk arasındaki yasa dışı yayınların %18’inin İngiltere’den geldiğini gösteriyor. Bu da 3.5 milyondan fazla kişi anlamına geliyor. 

İngiliz boks hayranlarının, merakla beklenen ‘Ring of Fire’ dövüş kartı için üç yayın seçeneği vardı: Sky Sports, DAZN ve TNT Sports, ağırsıklet mücadelesine ödeme yaparak izleme erişimi sunuyordu. Her biri gösteriyi izlemek için 25 sterlinin biraz altında bir ücret talep ediyordu.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki boks tutkunlarının 69,99 dolar ödemeleri gerekiyordu ve maç, bölgede hem DAZN hem de ESPN+ üzerinden mevcuttu. Kuzey Amerika, yasa dışı yayınların %25’ini temsil ediyordu. Yasa dışı yayınların önemli olduğu diğer kıtalar ise Avrupa (%45) ve Asya (%16) şeklindeydi.

Fury-Usyk Korsan Yayın      

Fury-Usyk Korsan Yayın Rekoru 

Fury ile Usyk arasındaki mücadelenin korsan yayın rekoru kırmış olabileceğine inanılıyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Ngannou-Joshua boks maçında korsan yayınların 540.000 civarında olduğu tahmin ediliyordu. 

Korsan yayınların zirvesi ise 2017 yılındaki Conor McGregor ile Floyd Mayweather arasındaki mücadeleydi. Bu karşılaşmayı 3 milyon kişinin kaçak yollarla izlediği tahmin ediliyor. Bu bağlamda Fury-Usyk karşılaşması, korsan yayın rekorunu 20 milyon izleyici ile kırdı.