Tahir Kum: Saran Olmasaydı 90 Milyon Dolara Yayın İhalesi Bitiyordu

29.04.2024 - 20:56

Tahir Kum: Saran Olmasaydı 90 Milyon Dolara Yayın İhalesi Bitiyordu

Gazeteci Tahir Kum, TGRT Haber’deki Stüdyoda Futbol programında Türkiye Futbol Federasyonu seçim sürecine dair görüşlerini paylaştı. Yayın ihalesinin başarı olarak lanse edilmesine karşı çıkan Kum, Saran ihaleye girmeseydi 90 milyon dolara yayın ihalesinin biteceğini iddia etti.

Süper Lig yayın ihalesi sonuçlandı ve 3 yıl boyunca beIN Sports mücadeleleri yayınlama hakkını elde etti. İhalenin etkileri ise halen sürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihalenin büyük bir başarı olduğunu söyleyerek kendi başarılarından bahsetmişti. Gazeteci Tahir Kum, bu görüşe karşı çıktı. Kulüplerin Saran Medya’yı devreye soktuğunu belirten Kum, aksi durumda ihalenin 90 milyon dolara sonuçlanacağını dile getirdi.

Kulüpler Saran’ı Devreye Sokmasaydı…

Tahir Kum, Stüdyoda Futbol programında görüşlerini paylaştı. İhale sürecindeki başarının Türkiye Futbol Federasyonuna ait olmadığını dile getiren Kum, Saran’ın devreye girmesiyle kazancın artış gösterdiğini belirtti. Tahir Kum’un konuyla ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

Kulüpler Birliği Saran’ı ihaleye sokmasaydı 90 milyon Dolar’a yayın ihalesi bitiyordu! Büyükekşi bunu kulüp başkanlarının yanında söyleyemez. Size net bir şey söyleyeyim. Yayın ihalesinde Mehmet Büyükekşi’ye rağmen bu rakama ulaşıldı. Geçen sezon beIN Sports’a dediler ki ’20 milyon dolara daha fazla verirsen sözleşmeyi 1 yıl uzatalım’ Yayıncı kuruluş bunu kabul etmedi. Bu sezon ihale süreci başladı. beIN Sports’un maksimum 90 milyon dolara çıkacağı belli oldu. Kulüpler bu rakamı kabul etmedi. Sonrasında Saran ihaleye çekildi ve teklifler artırıldı.


Sadettin Saran da Kendileri Sayesinde Gelirin Arttığını Dile Getirmişti

Saran Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da geçtiğimiz günlerde Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Kendileri sayesinde gelirin arttığını belirten Saran, şu ifadeleri kullandı:
İhalede daha yüksek rakam vermemize rağmen ilk etapta teklifimiz kabul edilmedi. Ardından mevcut yayıncı da teklifini yükseltti ve ihaleyi kazandı. İhalede son anda bir indirim olmadıysa 180 milyon avro kazanıldı. Bu da kulüplerin sayemizde 300 milyon avro daha fazla kazanması anlamına geldi.