Sadettin Saran: Türk Futbolu Yayıncı Kuruluşun Esiri Olmuş Vaziyette

24.04.2024 - 21:40

Sadettin Saran: Türk Futbolu Yayıncı Kuruluşun Esiri Olmuş Vaziyette

Sadettin Saran TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Fenerbahçe başkan adaylığından yayın ihalesine kadar birçok soruya yanıt veren Saran, Türk futbolunun yayıncı kuruluşun esiri olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda Süper Lig ve TFF 1'inci Lig yayın ihalesi yapıldı. İhaleye katılan kurumlardan biri de Saran Medya’ydı. İhalede aktif olan ve kazanması beklenen Saran Medya’yı son anda mevcut yayıncı beIN Sports geride bıraktı ve ihaleyi kazandı.

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, ihale sürecinin ardından ilk kez ekran karşısına çıktı. TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Sadettin Saran, yayın ihalesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Teklifimiz Sayesinde Kulüpler Ekstra 300 Milyon Avro Kazanacak

Sadettin Saran, ihalede kendilerinin daha yüksek rakam vermesine rağmen kabul edilmediğini sonrasında ise beIN Sports’un da rakamını yükselttiğini açıkladı.

Saran, ihalenin yıllık 180 milyon avro veren beIN Sports’a verildiğini ve kendilerinin teklifi sayesinde kulüplere ekstradan 300 milyon avro kazandırdıklarını söyledi.


Bir Sonraki İhaleye Çok Güçlü Hazırlanıyoruz

Sadettin Saran, 3 sezon sonra yapılacak ihaleyle ilgili görüşlerini de paylaştı. İhaleye çok iyi hazırlandıklarını belirten Sadettin Saran, esprili bir yanıt verdi.

Yeni ihale için de hazırlandıklarını söyleyen Sadettin Saran, hazırlık için Katar vatandaşlığına başvuracağı şakasını yaptı.


Yayın İhalesinde Ne Yaşanmıştı?

Süper Lig yayın ihalesi için Saran Group ve beIN Sports teklif vermişti. Haftalarca Saran Group’un verdiği teklifin daha yüksek olduğu belirtilmiş ve kurumdan da bu yönde açıklamalar yapılmıştı.

Daha sonrasında beIN Sports ile yapılan pazarlıklar sonuç vermiş ve ihaleyi kazanan taraf beIN Sports olmuştu. Bu sonuçla beIN Sports, 3 sezon daha Süper Lig ve TFF 1'inci Lig maçlarını yayınlama hakkını elde etmişti.