Trabzonspor ve Fenerbahçe Sinema Yapımları Vizyona Giriyor

21.01.2024 - 22:41

Trabzonspor ve Fenerbahçe Sinema Yapımları Vizyona Giriyor


Fenerbahçe tarihinin ilk filmi Zaferin Rengi ve Trabzonspor’un son şampiyonluğunun belgeseli İnadıyla Şampiyon filmlerinin vizyon tarihi belli oldu. İnadıyla Şampiyon 26 Ocak’ta vizyona girerken, Zaferin Rengi filmi 16 Şubat’ta izleyicilerle buluşuyor.

Türkiye’de spor filmlerinin sayısı son dönemde artıyor. Bunlardan ilki Trabzonspor’un şampiyonluk belgeseli İnadıyla Şampiyon oldu. Bu belgeselin vizyona giriş tarihi 26 Ocak.

Bir diğer spor odaklı film ise Zaferin Rengi oldu. 16 Şubat’ta vizyona girecek film, General Harington Kupası özelinde bir anlatıma imza atıyor.

Fenerbahçe Beko’dan Zaferin Rengi Paylaşımı

Zaferin Rengi, 1919 yılında İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu'da başlattıkları direnişi, Cumhuriyet tarihinin en önemli spor başarılarından olan General Harington Kupası efsanesinin etrafında anlatıyor.

Yönetmenlik koltuğunda Abdullah Oğuz’un oturduğu filmde Nejat İşler, Kubilay Aka ve Gülper Özdemir gibi isimler rol alıyor. 

Fenerbahçe Beko Twitter hesabından da Zaferin Rengi filmiyle ilgili paylaşım yapıldı. Konuyla ilgili yapılan paylaşım şu şekildeydi:

Kaptanımız Melih Mahmutoğlu: "Fenerbahçemizin şanlı tarihinin ilk filmi 'Zaferin Rengi' 16 Şubat'ta vizyonda! Biz de heyecanla onu bekliyoruz!