Goran Sasic Euroleague Yayın Geliri Hakkında Konuştu

22.01.2024 - 14:35

Goran Sasic Euroleague Yayın Geliri Hakkında Konuştu

Euroleague Koçlar Birliği Başkanı Goran Sasic, THY Euroleague yayın geliri hakkında konuştu. THY Euroleague’in Fransa ve Almanya’dan yayın geliri elde edemediğini belirten Sasic, bu ülkelerden takımları Euroleague’e dahil etmek yerine yayın geliri elde edilen Yunanistan ve Türkiye gibi ülkelerin tercih edilmesi gerektiğini savundu.

Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük basketbol organizasyonu THY Euroleague’de yayın gelirleri konusunda Koçlar Birliği Başkanı Goran Sasic’ten bir açıklama geldi. Fransa ve Almanya’dan yayın geliri elde edilemediğini belirten Sasic, bu yüzden bu ülkelerden takım dahil edilmesinin mantıklı olmadığını öne sürdü.

Türkiye ve Yunanistan’dan Yaklaşık 10 Milyon Euro Gelir Elde Edildi

Goran Sasic Rus basınına yaptığı açıklamada THY Euroleague’in Türkiye ve Yunanistan’dan yaklaşık 10 milyon euro gelir elde ettiğini dile getirdi. Sasic’in yaptığı açıklama şu şekildeydi:

EuroLeague’in lige neden Alman, Fransız ve İngiliz takımlarını dahil etmeye çalıştığını anlamıyorum. Bence bu ülkelerin takımlarından ziyade basketbola gerçekten önem veren takımlara odaklanmamız lazım. Mesela Virtus, Kızılyıldız, Partizan ve Valencia gibi. Bu takımların her biri A lisansını hak ediyorlar. EuroLeague’in Almanya ile yaptığı bir yayın anlaşmasından son 10 yılda ne kadar gelir elde ettiğini biliyor musunuz? Tam 0 euro! Sonra Fransa pazarına girdik ama durum orada daha kötü, EuroLeague, maçların Fransa’da yayınlanabilmesi için ekstra para ödemek durumunda kaldı. Ayrıca düşük paralardan değil, milyon eurolardan bahsediyorum. Öte yandan Yunanistan ve Türkiye gibi ülkelerle yapılan yayın anlaşmaları var, her biri yılda yaklaşık 10 milyon euro kar ettiriyor. Bu yüzden Fransa ve Almanya gibi ülkelerden ziyade basketbolu gerçekten umursayan ülkelere önem vermeyi tercih ederim.

Euroleague Yayın Geliri      

Rus Takımlarının Geri Dönüşü Hakkında Olumsuz Düşünmüyorum

Rus takımlarının geri dönüşü hakkında da açıklamalarda bulunan Goran Sasic, şu ifadeleri kullandı:

Rus takımlarının EuroLeague’e geri dönüşü konusunda olumsuz düşünmüyorum. 90’lı yılların ortalarında Yugoslav takımları için de savaş nedeniyle benzer bir durum söz konusu olmuştu, 3 yıl sonra spor organizasyonlarına geri dönmüşlerdi. Benim düşünceme göre Rus takımlarına yönelik yaptırımlar da en fazla 3 yıl sürer, tabii bu yalnızca bir tahmin. Ben bir politikacı değilim ama Rus takımlarının geri dönüşü konusunda bence UEFA’yı takip etmeliyiz. Bence UEFA Rus takımlarının deri dönüşü için bir adım attığında bu adım, diğer spor organizasyonları için bir domino etkisi yaratacak.

Kaynak: Eurohoops