Formula 1 Yayıncı Listesinden S Sport’u Çıkardı

18.01.2024 - 15:05

Formula 1 Yayıncı Listesinden S Sport’u Çıkardı

Formula 1’in yeni dönem yayıncısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. F1 yayıncı listesinden S Sport’u çıkardı. Bu da önümüzdeki günlerde F1’in yeni yayıncısının belli olacağı anlamına geliyor.

Formula 1’in yayıncısı S Sport’un geçtiğimiz haftalarda içerik listesinden F1’i çıkarması tartışmalara sebep oldu. Birçok motor sporu tutkunu “Formula 1 2024 sezonu yayıncısı kim olacak?” sorusuna yanıt aradı. F1’in yeni sezon yayıncısı belli olmasa da bu konuda yeni bir gelişme yaşandı.

Motorsport editörlerinden Kemal Şengül’ün yaptığı paylaşıma göre F1, S Sport’u Türkiye için yayıncı listesinden çıkardı. beIN Sports’un yeni yayıncı olabileceğini vurgulayan Şengül, önümüzdeki günlerde bu konunun resmiyet kazanacağını dile getirdi.

Yeni Yayıncı Konusunda Hareketlilik Var

S Sport’un F1 yayıncı listesinden çıkarılması sonrasında bir paylaşım yapan Kemal Şengül, yeni yayıncı için biraz daha beklenilmesi gerektiğini dile getirdi. Geçmişte yarıştan bir hafta önce yayıncının öğrenildiğini dile getiren Şengül’ün yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

F1, Türkiye için S Sport'u yayıncı listesinden çıkardı.
Bir hareketlilik var ama resmi anlaşma "tamamen" yapılmadığı için henüz BeIN konusu doğrulanmıyor.
Biraz daha beklememiz gerekecek.
S Sport öncesinde F1 TR yayıncısı sezonun ilk yarışından hemen önce belli olurdu.


Yayıncı Önümüzdeki Günlerde Belli Olacak

Bir süredir Türkiye’de S Sport Plus’ta ekranlara gelen Formula 1’in yayıncısının son gelişmelerin ardından değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Türkiye’de motor sporlarıyla ilgili en güncel içerikleri çıkaran birçok site ve sosyal medya hesabına göre yeni bir ihale sürecine girildi. beIN Sports’un yeni ihalede aktif olduğu ve yayın haklarını alacağı belirtiliyor. Öte yandan anlaşmalar tam olarak yapılmadığı için konuyla ilgili resmi açıklama henüz yok.

Yaşanan gelişmelerin ardından önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklamaların yapılması ve F1 2024 sezonunun yayıncısının belli olması bekleniyor. Yenin yayıncının da beIN Sports olacağı tahmin ediliyor.