AFC Asya Kupası D-Smart’ta

09.01.2024 - 18:09

AFC Asya Kupası D-Smart’ta

Katar’da düzenlenecek Asya Kupası D-Smart’ta başlıyor. 12 Ocak ile 10 Şubat arasındaki turnuvayı Spor Smart ve Spor Smart 2 kanallarından takip edebilirsiniz. D-Smart’ın yayın akışını açıklamasının ardından “Asya Kupası hangi kanalda? AFC Asya Kupası ne zaman? AFC Asya Kupası şifresiz mi? AFC Asya Kupası’nı nasıl izleyebilirim?” gibi sorular yanıt buldu.

Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nın yanı sıra Asya Kupası futbolseverlerle buluşuyor. 12 Ocak’ta Katar ile Lübnan arasındaki mücadele ile başlayacak Asya Kupası’nın yayıncısı D-Smart oldu. Son dönemde Asya’daki tüm turnuvaları ekranlara getiren D-Smart, turnuvayı futbolseverlerle buluşturacağını açıkladı.

Ev Sahibi Katar

Turnuvada 2019 yılında şampiyon olmayı başaran Katar, 2024’teki turnuvanın ev sahibi. Birçok kişiye göre turnuvanın favorileri arasında gösterilen Katar, açılış maçında Lübnan’ı konuk ediyor.

Katar ile Lübnan arasında 12 Ocak 19.00’da oynanacak Asya Kupası açılış maçını Spor Smart ekranlarından takip edebilirsiniz.

Asya Kupası D Smart      

Grup Aşamasında Güç Farkı Dikkat Çekiyor

Asya Kupası’nda takımlar arasındaki güç farkı dikkat çekiyor. Özellikle grup aşamasında birçok otorite favori ekiplerin farklı galibiyetler almasını bekliyor.

A grubunda ev sahibi Katar ve Çin öne çıkan ekipler. B grubunda ise Avustralya rakiplerinin birkaç adım önünde yer alıyor.

İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin ve Hong Kong’un yer aldığı C grubunun favorisi İran’ken, D grubunda Japonya ve E grubunda Güney Kore öne çıkıyor. F grubunun favorisi ise Roberto Mancini’nin çalıştırdığı Suudi Arabistan.

Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler son 16 turuna adını yazdıracak. En iyi 4 üçüncü de son 16 turuna kalacak ve eleme maçlarına geçilecek.

Asya Kupası      

Futbol Dolu 2024 Takvimi

2024 yılında sporseverler müsabakalara doyacak. Asya Kupası ile başlayan serüven, aynı anda Afrika Uluslar Kupası ile devam edecek. Yaz aylarında Okyanusya Kupası, Copa America ve Euro 2024 de futbolseverlerle buluşacak.

Turnuvaların ardından bu kez Paris Olimpiyatları başlayacak ve sporseverler tüm yıl boyunca birçok önemli müsabakayı izleme şansını yakalayacak.