Liverpool-Arsenal Premier Lig Karşılaşması ABD’de Rekor Kırdı

04.01.2024 - 11:33

Liverpool-Arsenal Premier Lig Karşılaşması ABD’de Rekor Kırdı

ABD’nin İngiliz futboluna ilgisi, 23 Aralık 2023 tarihinde Liverpool ile Arsenal arasında oynanan Premier Lig maçında zirveye ulaştı. NBCUniversal'ın yayınlarıyla tarihi bir rekora imza atıldı. 

Dünyanın birçok ülkesinde ilgi ile izlenen Premier Lig’de geçtiğimiz haftalarda zirve yarışını yakından ilgilendiren bir mücadele oynandı. Liverpool ile Arsenal arasında 1-1 sona eren mücadele, ABD’de izleyici rekoru kırdı.

Mücadelenin İngilizce yayını 1.96 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, İngilizce anlatımda en çok izlenen Premier Lig maçı anlamına geliyordu. İspanyolca anlatım da hesaba katıldığında sayı 2.28 milyona çıktı. Bu da tüm zamanların en çok izlenen ikinci Premier Lig maçı anlamına geldi.

ABD’de En Çok İzlenen 5 Maçta Arsenal ve Liverpool Var

ABD’de futbolun giderek daha fazla ilgi gördüğü biliniyor. 23 Aralık 2023'te Liverpool ve Arsenal arasında oynanan Premier Lig maçının, NBCUniversal tarafından yayınlanan İngilizce Premier Lig maçları arasında tüm zamanların en çok izlenenleri arasına girmesi bu açıdan sürpriz olmadı. Bu tarihi an, ABD’nin futbol sevgisini ve NBCUniversal'ın etkileyici yayın başarılarını bir kez daha ortaya koydu.

En çok izlenen Premier Lig karşılaşmalarının 5 tanesi 2023 yılında gerçekleşti. Bu 5 karşılaşmanın 3’ünde Arsenal, 2’sinde Liverpool sahadaydı.          

Liverpool-Arsenal Premier Lig Maçı      

Toplam İzleyici Sayısında İkinci Sırada Kaldı

NBCUniversal'ın İspanyolca dilindeki kanalı Telemundo'nun da katkısıyla 23 Aralık’taki Liverpool-Arsenal maçı toplamda 2.28 milyon izleyici çekerek Premier Lig tarihinde ikinci sıraya yerleşti. Buna karşılık ABD’de tüm zamanların en çok izlenen maçı unvanını elinde bulunduran 22 Ocak 2023 tarihli Arsenal-Manchester United karşılaşması, 2.31 milyon izleyiciyle zirvedeki yerini korumayı başardı.

Karşılaşma dakika başına ortalama 464.000 izleyici çekti. Bu da sezonun en çok izlenen ikinci maçı olmasını sağladı. Sezonun en çok izlenen karşılaşması ise 0-0 sona eren Liverpool ile Manchester United arasındaki mücadeleydi. Bu karşılaşma, 509.000 izleyici çekmeyi başarmıştı.

Son dönemde ABD’de ilgi ile karşılanan Premier Lig’de izleyici rekorlarının bu sezon geliştirileceği tahmin ediliyor. Sezonun ilerleyen bölümlerinde oynanacak büyük maçların en çok izlenenler listesine girmesi bekleniyor.