2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da

11.12.2023 - 00:10

2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da

Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nın boy göstereceği 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da sporseverlerle buluşuyor. 13-17 Aralık tarihlerinde Çin’de gerçekleşecek turnuvayı, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

Kadın voleybolunda yılın en iyi ekibi 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası ile belli oluyor. Ülkemizden Eczacıbaşı ve Vakıfbank’ın katılacağı turnuvanın yayıncısı ise beklendiği gibi TRT oldu. Turnuvadaki tüm karşılaşmaları, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

6 Takım Turnuvada Boy Gösterecek

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, 13-17 Aralık tarihlerinde Çin’de gerçekleşecek ve turnuvada toplam 6 takım boy gösterecek. Eczacıbaşı, Tianjin ve Minas ile aynı grupta yer alırken Vakıfbank’ın rakipleri Sport Center ve Praia Clube olacak. Açılış maçında Vakıfbank, Sport Center ile kozlarını paylaşacak.

Turnuvada gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek ve diğer gruptan gelen takımla eşleşecek. 17 Aralık’ta da final oynanacak ve 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonu belli olacak.

Turnuvada temsilcilerimizin karşılaşmaları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarında olacak. Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nın fikstürü şu şekilde:

13 Aralık
  • 09.00 Vakıfbank-Sport Center
14 Aralık
  • 14.30 Eczacıbaşı-Minas
15 Aralık
  • 09.00 Vakıfbank- Praia Clube
  • 14.30 Tianjin-Eczacıbaşı
2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası      

Son Şampiyon Imoco

Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe Opet FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda boy gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Antalya’da düzenlenen finallerde bu yıl olduğu gibi Vakıfbank ve Eczacıbaşı yer almıştı.

Turnuvayı Eczacıbaşı 3’üncü tamamlarken, finalde Imoco’ya kaybeden Vakıfbank 2’nci olmuştu. 2021 yılında ise şampiyon Vakıfbank olmuştu. Eczacıbaşı’nın turnuvadaki son şampiyonluğu 2016 yılında Filipinler’de gelmişti. Eczacıbaşı, 7 yıl sonra bu başarıyı tekrarlamak için mücadele edecek.

Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nın katılacağı 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.