Premier Lig’den 6.7 Milyar Sterlinlik Dev Yayın Anlaşması

05.12.2023 - 23:27

Premier Lig’den 6.7 Milyar Sterlinlik Dev Yayın Anlaşması

Dünyanın en çok izlenen futbol liglerinden Premier Lig, 2025/26 sezonundan itibaren geçerli yayın anlaşmasını duyurdu. Anlaşmanın toplamda 6.7 milyar sterlin değerinde olduğu ve 4 sezonu kapsadığı açıklandı. Sky, TNT ve BBC ihaleyi kazanan kanallar oldu.

Premier Lig, 2025/26 sezonundan itibaren geçerli yeni yayın anlaşmasını duyurdu. Anlaşmanın 6.7 milyar sterlin değerinde olması dikkatleri çekti. İhalede 5 paketin 4’ünü kazanan Sky olurken, diğer paket BBC ve TNT’nin oldu.

En Büyük Yayın Hakları Anlaşması

Premier Lig yeni yayın anlaşması, en büyük yayın anlaşması olarak nitelendirildi. İhaledeki 5 paketin 4’ünü kazanan Sky, sezon başına 215 maçı canlı yayınlama hakkını elde etti. Premier Lig yayın geliri de %4 oranında artmış oldu.

İhalenin diğer kazananlarından TNT, her hafta Cumartesi 15.30 kuşağındaki maçı yayınlama hakkını elde etti. BBC de özet görüntüleri göstermeye devam edecek.

Yeni yayın hakları anlaşmasında Cumartesi 18.00 kuşağındaki maçların yayınlanmama durumu devam edecek. Buna karşılık ligin son haftasında 10 karşılaşmanın da Sky ekranlarından yayınlanacağı açıklandı. Pazar 17.00 kuşağında da Sky Sports’a birden fazla maçı yayınlama hakkı verildi.
     
Premier Lig-Sky Sports      

Sky İzleyicileri Daha Fazla Maçı Takip Edebilecek

Sky’ın bu anlaşmayla daha fazla karşılaşmayı ekranlara getireceği belli oldu. Sky CEO’su Dana Strong da bu konunun altını çizdi. Yeni ihalenin Sky izleyicileri için harika bir sonuç olduğunu belirten Strong, şu ifadeleri kullandı:

Bu, Sky izleyicileri için harika bir sonuç. Dünyanın en ikonik liginde artık daha fazla mücadeleyi canlı izleme şansı bulacaklar. Premier Lig ile bu anlaşmayı imzaladığımız için gurur duyuyoruz.

Premier Lig CEO’su Richard Masters da anlaşmadan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Sky Sports ve TNT Sports’un dünya standartlarında yayınlara imza attıklarını belirten Masters, BBC ile devam eden ortaklığın genişlemesinden de memnun olduklarını sözlerine ekledi.