Acun Ilıcalı: Korsan Yayın Acun’a Bir Şey Yapmaz Ama Kulüpleri Öldürür

11.10.2023 - 00:38

Acun Ilıcalı: Korsan Yayın Acun’a Bir Şey Yapmaz Ama Kulüpleri Öldürür

Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı, korsan yayın hakkındaki açıklamalarına bir yenisini ekledi. Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu olan Ilıcalı, korsan yayının kendisini etkilemediğini ama kulüpleri bitirdiğini dile getirdi.

Son aylarda korsan yayınla ilgili açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, bu açıklamalara bir yenisini ekledi. Korsan yayının kendinizi etkilemeyeceğini belirten Ilıcalı, bu yayınların kulüpleri bitireceğini dile getirdi. 

EXXEN’de yaşanan altyapı sorununa da değinen Ilıcalı, EXXEN’in aslında çökmediğini sadece maça 5 dakika kala giriş yapılamadığını sözlerine ekledi.

Ben Para Kazansam Ne Olacak Kazanmasam Ne Olacak?

Acun Ilıcalı, kendisinin para kazanmasının çok önemli olmadığını dile getirdi ve korsan yayın sorununun bir kez daha altını çizdi.

Korsan yayıncılık benim hayatımı etkileyen bir konu değil, ben para kazansam ne olacak kazanmasam ne olacak? Allah'a şükür kendimi kurtarmışım.
Bu dinen de hırsızlık, ahlaken de hırsızlık, kanunen de hırsızlık. Bunu yapan hırsız, bir kere onu bilerek savunacak.
Yok benim hakkımdı... Ben de karnım acıkınca gideyim pastaneden pasta çalayım.
Korsan yayın, Acun'a bir şey yapamaz ama kulüpleri öldürür. Kulüplerin gücünü kanser gibi çeker.
Bugün dünyanın en güçlü kulüpleri hangi ülkede? İngiltere. İngiltere'nin futbolda en değerli lig olmasının sebebi ne biliyor musun? Canlı yayın. Championship'teki takımımın aldığı yayın geliri, Türkiye'deki herhangi bir 1. lig kulübünün 5 katı
Mesela Hollanda, dünyanın en güçlü milli takımlarından birisine sahip. Ama Hollanda Ligi niye sence ilerilerde değil? Çünkü orada nüfus az ve yayıncıya abone az. İngiltere'de nüfus fazla, futbola konsantrasyon fazla, yayıncıya daha fazla abone var. Bu yüzden kulüpler zengin oldu.


3 Senedir İlk Kez EXXEN’de Sorun Oldu

Acun Ilıcalı Manchester United-Galatasaray maçı öncesinde EXXEN’de yaşanan soruna da değindi. 3 yıldır yayın yaptıklarını belirten Ilıcalı, ilk kez böyle bir sorunla karşılaştıklarını belirtti.