Acun Ilıcalı: Korsan Yayının Marketten Bir Şey Çalmaktan Farkı Yok

02.09.2023 - 20:05

Acun Ilıcalı: Korsan Yayının Marketten Bir Şey Çalmaktan Farkı Yok

EXXEN sahibi Acun Ilıcalı, korsan yayınla ilgili açıklamalarına bir yenisini ekledi. Haber Global’e özel röportaj veren Ilıcalı, korsan yayının marketten bir şey çalmaktan farkı olmadığını dile getirdi. Korsan yayın izlemeye ceza getirilmesi gerektiğini de belirten Ilıcalı, cezaların da caydırıcı olması gerektiğini savundu.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Eredivisie ve Suudi Arabistan Ligi EXXEN’den ekranlara geliyor. Son dönemde üye sayısını da artıran EXXEN’in sahibi Acun Ilıcalı ise korsan yayından şikayetçi. 

Haber Global’e özel röportaj veren Ilıcalı, korsan yayın izlemenin marketten bir şey çalmaktan farksız olduğunu belirtti. 

Korsan Yayın Hırsızlıktır

Acun Ilıcalı, röportajda birçok konuya değinirken korsan yayın konusunda da görüşlerini bildirdi. Korsan yayın izlemenin hırsızlık olduğunu dile getiren Ilıcalı, ceza getirilmesi gerektiğini savundu. Acun Ilıcalı’nın yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Exxen’de iyi rakamlara ulaştık. Hasan Can ve sevgili Feyyaz’la ekibinin etkisi büyük oldu. Futbolla ilgili olan bölümde korsan yayın var. Küçükken ben maçlarda eğer kendi evimde yoksa gidip amcamda seyrediyordum. Korsan yayın yoktu. Tanıdığımızın evinde seyrederdik. Bazen Twitter’da hırsızlığı insanlar meşrulaştırma derdindeler. Kardeşim gayet basit, korsan yayın hırsızlık. Ayrıca günahtır, haramdır, suçtur. Acun çok pahalı diyorlar. Biz küçükken de pahalıydı bunlar. Ben amcama ya da kahveye gidiyorduk maç izlemeye. Sen evinde seyredeceksin diye kulübünden de çalıyorsun. Boş ver bizi, ben para kaybedip üzülmem. Kulüplerinizden çalıyorsunuz. Bu iş bana göre net olarak cezalandırılması lazım. Marketten bir şey çalmadan farkı yok. Cezaların caydırıcı olması lazım. Hapis cezası değil ama para cezası olması lazım. Emniyet şeridinden gittiğinde para cezası oluyor, bunun da olmalı. Bu bir hırsızlıktır. Korsan yayın gitsin arada sağdan soldan bir şey çalsın, aynı suç.


Korsan Yayın Anadolu Futbolunu Bitirecek

Acun Ilıcalı, korsan yayının Anadolu kulüplerine etkisinden de bahsetti. Mevcut ekonomide 4 büyüklerin bir şekilde devam edebileceğini dile getiren Ilıcalı, korsan yayının Anadolu kulüplerini bitireceğini savundu.

Allah bütün Anadolu takımlarına yardım etsin. Kulüp alıp nasıl zarar etmeyeceksiniz? Benim matematiğimden çıkmıyor. 4 büyükler için demiyorum, onlarda gişe var. Sponsor var. Avrupa kupalarından gelen gelirler var. Ama televizyondaki korsan yayın bu kadar rahat kullanılması Anadolu futbolunu bitirecek.