Amerika Açık 2023 Eurosport’ta

21.08.2023 - 08:34

Amerika Açık 2023 Eurosport’ta

Teniste sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık’ın yayıncısı belli oldu. Amerika Açık 2023 Eurosport’ta sporseverlerle buluşuyor. 28 Ağustos-10 Eylül arasındaki turnuvayı, Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon’ın ardından sıra, sezonun son Grand Slam turnuvasına geldi. Sonucu merakla beklenen Amerika Açık’ta yayıncı belli oldu.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Amerika Açık 2023, Eurosport ekranlarında sporseverlerle buluşuyor. 28 Ağustos’ta başlayacak turnuvanın tüm heyecanı, Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarında yaşanacak. 

Erkeklerde Favoriler Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz

Amerika Açık 2023’te sezonun geri kalan Grand Slam’lerinin aksine tek bir favori yok. Diğer üç Grand Slam’de turnuva öncesinde tüm otoritelerin favorisi Novak Djokovic’ti. Avustralya Açık ve Roland Garros’u kazanan Novak Djokovic, Wimbledon’ı finalde kaybetti.

Amerika Açık öncesinde otoriteler Novak Djokovic ile son Wimbledon şampiyonu Carlos Alcaraz’ı favori gösterdi. İki ismin turnuva sonuna kadar devam etmesi beklenirken bu iki ismin tökezlemesi durumunda ABD’de farklı oynayan ve her zaman iddialı olmayı başaran Daniil Medvedev’in sürpriz yapabileceği tahmin ediliyor. Jannik Sinner, Alexander Zverev ve Stefanos Tsitsipas turnuvada beklentiler bulunan diğer raketler.
Novak Djokovic-Carlos Alcaraz
Novak Djokovic-Carlos Alcaraz

Kadınlarda Beklentiler Aynı

Serena Williams’ın son dönemleriyle kadınlar tenisinde istikrarın söz konusu olmadığından bahsediliyordu. Her turnuvada farklı isimler ortaya çıkıyor ve büyük sürprizler yaşanıyordu. Halen son düzlüğü tahmin etmek kolay olmasa da her turnuvada yukarıları zorlayan isimler ortaya çıktı.

Kadın tenisinde istikrarlı isimlerin başında Iga Swiatek geliyor. Ayrıca geçmişe göre hatalarını törpüleyen ve daha az basit hata ile her turnuvada iddialı olan Aryna Sabalenka da Amerika Açık’ın favorileri arasında. Bu isimleri Elena Rybakina takip ediyor. Amerika Açık 2023’ün turnuva öncesinde favorileri bu 3 isim. 

Son dönemdeki turnuvalarda tepeye oynayan bu 3 ismin hata yapması durumunda son Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova ve her turnuvada biraz daha iddialı olması beklenen Mirra Andreeva sürpriz yapmaya çalışacak.