Türkiye-Hırvatistan Euro 2024 Grup Eleme Maçı TRT 1’de

27.03.2023 - 08:15

Türkiye-Hırvatistan Euro 2024 Grup Eleme Maçı TRT 1’de

İlk maçta deplasmanda Ermenistan’ı mağlup eden Türkiye, ikinci maçta Hırvatistan’ı konuk ediyor. Türkiye-Hırvatistan Euro 2024 grup eleme maçı TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor. Salı 21.45’teki mücadeleyi TRT 1’den izleyebilirsiniz. TRT 1’in yayın akışını açıklamasıyla “Türkiye-Hırvatistan hangi kanalda? Türkiye-Hırvatistan saat kaçta?” gibi sorular yanıt buldu.

Euro 2024 elemelerine galibiyetle başlayan Türkiye, ikinci maçta grubun favorisi Hırvatistan’ı konuk ediyor. Türkiye’nin gruplarda oynayacağı tüm maçlarda olduğu gibi Türkiye-Hırvatistan mücadelesi de TRT 1’den naklen yayınlanıyor. Salı 21.45’teki mücadeleyi, TRT 1’den takip edebilirsiniz. Maç önü ve maç sonu programları ise TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Türkiye Geriden Gelip Kazandı

İlk maçta Ermenistan karşısında mücadelenin başında geri düşen Türkiye, ilk yarının son bölümünde bulduğu golle dengeyi yakaladı. Mücadelenin ikinci yarısında daha etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. Skoru korumayı başaran Türkiye, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Ermenistan karşısında alınan galibiyet sonrasında ilk maçlar sonunda liderlik koltuğuna oturan Türkiye, Hırvatistan’ı da mağlup ederek Euro 2024 yolunda dev bir adım atmak istiyor.

 1 tür 27.3.23.jpg      

Hırvatistan Son Dakikada Yıkıldı

Elemelerin ilk maçında Hırvatistan’ın konuğu Galler’di. İlk yarıda oyunu domine eden ve rakibini kendi kalesine yaklaştırmayan Hırvatistan, golü de bulmayı başardı. İkinci yarıda ise tempoyu düşürerek oynayan Hırvatistan, yine çok fazla pozisyon vermedi. Ancak son dakikada gelen gole engel olamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Kendi evinde Galler’e karşı puan kaybeden Hırvatistan, kaybedilen puanları zorlu Türkiye deplasmanında telafi etmeye çalışacak.

1 tür 27.3.23.jpg      

Son Randevu 2020 Yılındaydı

Türkiye ile Hırvatistan 2018 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldı. Hırvatistan’da taraflar yenişemedi. Türkiye’deki mücadeleyi ise Türkiye 1-0 kazanmayı başardı. İki ekibin oynadığı son mücadele, 2020 yılında bir hazırlık maçıydı. Karşılaşma 3-3 sonuçlandı.

Elemelere zorlu Ermenistan deplasmanından aldığı galibiyetle başlayan Türkiye ile Galler karşısında beklenmedik puan kaybı yaşayan Hırvatistan, Euro 2024 elemeleri ikinci maçında karşı karşıya geliyor. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki mücadele, Salı 21.45’ten itibaren TRT 1’den naklen yayınlanıyor.