Gary Lineker İşine Geri Dönüyor

13.03.2023 - 12:13

Gary Lineker İşine Geri Dönüyor

Geçtiğimiz hafta sonu BBC’den uzaklaştırıldığı açıklanan Gary Lineker, işine geri dönüyor. Lineker, önümüzdeki hafta sonunda Match of the Day programında yer alacak. Lineker’in görevden uzaklaştırılmasını protesto eden Alan Shearer ve Ian Wright da programda futbolseverlerin karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz hafta Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hükümetin göçmen politikasını eleştiren Gary Lineker, BBC’deki görevinden uzaklaştırılmıştı. Kanaldan yapılan açıklamada tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiği belirtilmişti. Bunun üzerine Gary Lineker’in programdaki partnerleri Alan Shearer ve Ian Wright da programa çıkmayacaklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz saatlerde Lineker ile BBC arasındaki sorunun giderildiği açıklandı. Önümüzdeki haftayla Lineker, BBC ekranlarında görev almaya devam edecek.

Gary Ekibimizin Değerli Bir Parçası

Geçtiğimiz saatlerde BBC’de bir açıklama yapıldı. Kanalın genel müdürü Tim Davie, Gary Lineker’in görevine geri döneceğini ve önümüzdeki hafta sonu ekranlarda görmek için sabırsızlandıklarını dile getirdi. Davie tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi:

Gary, BBC'nin değerli bir parçası ve BBC'nin Gary için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve onun önümüzdeki hafta sonu yayınımızda olmasını dört gözle bekliyorum.

Gary Lineker de gerçeküstü geçen birkaç günün ardından sorunun çözüldüğü için memnun olduğunu dile getirdi. Herkese destekleri için teşekkür eden Lineker, ayrıca ekip arkadaşlarının gösterdiği dayanışmanın altını çizdi. Futbolun bir takım oyunu olduğunu dile getiren Lineker, BBC’de Match of the Day programını yapmak için sabırsızlandığını belirtti. Son birkaç günün kendisi adına çok zor geçtiğini belirten Lineker, buna rağmen göçmenlerin yaşadıklarıyla kendisinin yaşadıklarının kıyaslanamayacağını da hatırlattı. Lineker, halen ağırlıklı şekilde misafirperver insanlardan oluşmaya devam ettiklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.


Ne Olmuştu?

7 Mart Salı günü Gary Lineker, hükümetin göçmen politikası sert bir dille eleştirmişti. Bu politikanın Nazi Almanya’sına benzediğini belirten Lineker’in görevi tarafsızlık ilkesini çiğnediği için askıya alınmıştı. Bunun üzerine BBC’deki program arkadaşları Ian Wright ve Alan Shearer programa çıkmayacaklarını açıklamıştı. Bu sorunun çözümü ise geçtiğimiz saatlerde gerçekleşti ve Lineker’in görevine devam edeceği kamuoyuyla paylaşıldı.