Kostas Antetokounmpo Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

18.12.2022 - 10:12

Kostas Antetokounmpo Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko’da şu sıralar transfer konusunda ciddi bir hareketlilik söz konusu. Kulüpten henüz bir resmi açıklama gelmese de spor basınında çıkan haberlerin pek çoğu Yunan oyuncu Kostas Antetokounmpo ile takımın anlaşmaya oldukça yakın olduğu yönünde. Fenerbahçe Beko’nun son haftalardaki bariz düşüşü ve üst üste gelen sakatlıklar, transfer görüşmelerini daha da hızlandırmış görünüyor. Kostas Antetokounmpo transferinin gündeme gelmesi ile beraber, taraftarlar yoğun bir şekilde ünlü basketbolcuyu araştırmaya başlamış durumda. Peki Fenerbahçe Beko’nun gündeminde yer alan Kostas Antetokounmpo kimdir, Kostas Antetokounmpo kaç yaşındadır, Kostas Antetokounmpo hangi mevkide oynuyor, Kostas Antetokounmpo hangi takımlarda oynadı? İşte tüm bu önemli soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

 kostas antetokounmpo

Kostas Antetokounmpo Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

 kostas antetokounmpo lakers

Fenerbahçe Beko yaz döneminde yaptığı transferlerle beraber Eurolig sezonuna muhteşem bir başlangıç yapmıştı. Şu an itibarıyla hala Eurolig’in en tepesinde yer almasına rağmen hem ligde hem de Avrupa’da üst üste gelen yenilgiler takımda bazı soru işaretlerinin artmasına neden oldu. Bjelica, Motley, Pierre ve Wilbekin gibi isimlerden şu dönemde yararlanamayan sarı lacivertli ekip pota altı için önemli bir takviye yapma peşinde. Şu anda bu konuda pek çok aday olmasına rağmen en ciddi adaylardan birinin Kostas Antetokounmpo olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda Yunanistan Milli Takımı’nda da oynayan ve dolayısıyla İtoudis’in de yakından tanıdığı isim, Fenerbahçe Beko’ya olukça yakın. Süper Antetokounmpo kardeşlerden biri olan Kostas Antetokounmpo, 29 Kasım 1997 doğumlu. Atina doğumlu oyuncu esasen Nijerya kökenli. 2.08 boyundaki başarılı oyuncu 91 kg. Anne ve babası da sporcu olan Kostas, 2016 senesinde resmi olarak Yunanistan vatandaşı oldu. Daha önce Lakers ile NBA şampiyonluğu da bulunan Kostas Antetokounmpo’yu Fenerbahçe dışında Maccabi ve Panathinaikos da istiyor.

Kostas Antetokounmpo Kariyeri

fenerbahçe beko transfer

Geçen sezonu ASVEL takımında geçiren Kostas Antetokounmpo, transfer piyasasının odağında yer alan oyunculardan biri durumunda. Dayton çıkışlı yetenekli ismin kariyer basamaklarına gelin kısaca göz atalım:

  • 2018 senesinde Philadelphia takımı tarafından NBA Draftı 2. Turu’nda seçildi.
  • Basamaktan drafta giren Yunan basketbolcunun hakları Dallas ile takaslandı.
  • 20 Mart 2019 tarihinde ilk NBA maçına çıkmış oldu. 19 Temmuz 2019 tarihinde Dallas tarafından serbest bırakıldı.
  • Daha sonrasında Lakers ile sözleşme imzalayan Kostas Antetokounmpo, her ne kadar burada kısıtlı süreler alsa da resmi olarak takımla bir NBA şampiyonluğu kazanmış oldu.
  • NBA şampiyonluk yüzüğünü takan ilk Yunan oyuncu olmayı başardı.
  • 16 Temmuz 2021 tarihinde tekrar Avrupa’ya döndü ve ASVEL ile sözleşme imzaladı. Burada 13.08 dakika ortalama ile oynadı ve 2.6 ribaund, 5.8 sayılık bir performans yakaladı.
  • Oyuncu düzenli olarak Yunanistan Milli Takım formasını da giymektedir. Hatırlanacağı üzere geçen sene milli takımımıza karşı oynanan grup maçında etkileyici bir performans sergilemişti.

Kostas Antetokounmpo Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe Beko’nun anlaşma noktasına geldiği Kostas Antetokounmpo’nun sosyal medya hesaplarına şu günlerde yoğun bir ilgi söz konusu. Taraftarlar, oyuncunun paylaştığı postların altına Fenerbahçe Beko lehine yorumlar yazmayı sürdürüyor. Kostas Antetokounmpo’nun 95 bin takipçili Twitter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyuncunun 1.1 milyon takipçili Instagram sayfasına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.