EuroBasket 2022 NTV ve S Sport’ta

28.08.2022 - 19:30

EuroBasket 2022 NTV ve S Sport’ta

EuroBasket 2022 başlıyor. Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvanın yayıncısı, NTV ve S Sport oldu. 1-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Türkiye’nin karşılaşmaları NTV, diğer karşılaşmalar ise S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye’nin A Grubu’nda mücadele edeceği EuroBasket 2022’nin yayıncısı belli oldu. Turnuvada Türkiye’nin tüm karşılaşmaları NTV’den naklen yayınlanacak. Turnuvadaki diğer mücadeleler ise S Sport ve S Sport Plus platformundan basketbolseverlerle buluşacak. 16 Eylül’e kadar devam edecek turnuvada 24 takım boy gösterecek ve gruplarını ilk 4 içinde tamamlayanlar son 16 turuna adlarını yazdıracak.

Eurobasket 2022 heyecanını S Sport Plus’tan izlemek için buraya tıklayın.

Türkiye Turnuvayı Karadağ Maçıyla Açıyor

Akropolis Turnuvası ve Dünya Kupası eleme maçlarıyla EuroBasket hazırlıklarını tamamlayan Türkiye, turnuvayı Karadağ maçıyla açıyor. Açılış gününde 17.15’te başlayacak mücadele, NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye, Karadağ maçının ardından Bulgaristan ve ev sahibi Gürcistan ile karşılaşacak. Gruptaki dördüncü maçını Belçika’ya karşı oynayacak Türkiye, son maçına İspanya karşısında çıkacak. Grubu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar bir üst tura adlarını yazdıracak. Türkiye’nin maç programı şu şekilde:

1 Eylül
  • 17.15 Türkiye-Karadağ
3 Eylül
  • 17.15 Bulgaristan-Türkiye
4 Eylül
  • 20.00 Türkiye-Gürcistan
06 Eylül
  • 14.30 Belçika-Türkiye
7 Eylül
  • 14.30 Türkiye-İspanya

1 eurobasket 28.8.2022.jpg      

Grubu İlk İki Sırada Bitirmek Önemli

EuroBasket 2022’de A Grubu’nda yer alan Türkiye, üst tura çıkması durumunda B Grubu’ndan gelecek takımla eşleşecek. B Grubu’nda Almanya, Litvanya, Fransa ve turnuvanın birçok kişiye göre favorisi Slovenya yer alıyor. Burada görece biraz daha zayıf bir ekiple eşleşmek için grubu ilk iki sırada bitirmek oldukça önemli.

Koç Ergin Ataman ise oldukça iddialı. Göreve geldiği ilk günden bu yana hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Ataman, bu kadronun buna layık olduğunu dile getirdi. Hazırlık maçlarında savunmada sorunlu görüntüde olsa da hücum gücüyle fark yaratan Türkiye, turnuvada gözünü yukarılara dikmiş vaziyette.

EuroBasket 2022’nin tüm heyecanını NTV, S Sport, S Sport 2 ve S Sport Plus platformlarında yaşayabilirsiniz.