beIN Sports’tan Fenerbahçe ve Galatasaray’a Hazırlık Maçı Teklifi

22.07.2022 - 09:15

beIN Sports’tan Fenerbahçe ve Galatasaray’a Hazırlık Maçı Teklifi

Yayıncı kuruluş beIN Sports’tan Fenerbahçe ve Galatasaray’a hazırlık maçı teklifi. Sezon öncesinde iki ekibin Doha’da hazırlık maçı yapmasını talep eden beIN Sports’un bu teklifine kulüplerin de yeşil ışık verdiği iddia edildi.

Türkiye Süper Ligi yayıncısı beIN Sports’un Fenerbahçe ve Galatasaray’a Doha’da hazırlık maçı yapması için teklif götürdüğü iddia edildi. Mynet’in haberine göre Fenerbahçe ve Galatasaray yetkilileri İstanbul’da bir araya gelecek ve son detayları netleştirecek. Karşılaşmanın Temmuz ayının son haftası oynanması planlanıyor.

Gelirlerin Tamamı Kulüplerin

Maçta kazanılacak gelirleri iki takıma bölmeyi planlayan yetkililerin ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray'a sponsorluk teklifi yapacağı iddia edildi. Mynet'te yer alan habere göre; Doha’da oynanması planlanan maç için iki kulübün yetkililerin İstanbul’da bir araya gelerek son detayları netleştirmeleri bekleniyor.
1 fb gs 22.7.2022.webp      

TSYD İstanbul Kupası Beklentisi

Yeni sezon öncesinde Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin düzenlediği bölgesel turnuvalar dikkat çekiyordu. Son yıllarda sadece Ankara ve İzmir’de sınırlı sayıda takımın katılımıyla düzenlenen turnuvanın bir bölgesi İstanbul’du. Burada her sezon öncesinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kozlarını paylaşıyordu. 36 kez düzenlenen kupayı her takım 12 kez kazanma başarısı gösterdi.

Mayıs 2000’de Fenerbahçe TSYD Kupası’na katılmayacağını açıkladı ve bu kupa bir bakıma tarih oldu. Geçmişte bir kez Trabzonspor, bir kez de Beyoğluspor’un katıldığı turnuva, sporseverlerin açık kanaldan izleyebildiği en önemli etkinliklerden biriydi. beIN Sports’un Fenerbahçe ve Galatasaray’a hazırlık maçı teklifi götürmesi akla TSYD İstanbul Kupası’nı getirdi. İki ekibin Doha’da hazırlık maçı yapması, ilerleyen yıllarda TSYD İstanbul Kupası’nın da yeniden gündeme gelmesini sağlayabilir.
2 fb gs 22.7.2022.webp      

Resmi Açıklama Gelmedi

beIN Sports’un teklif götürdüğüne dair iddiaların gündemi meşgul etmesinin ardından gözler kulüplere ve yayıncı kuruluşa çevrildi. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Öte yandan hazırlık maçıyla ilgili kulüplerden herhangi bir yalanlama gelmemesi de iddianın doğru olabileceği ihtimalini arttırdı.