Şampiyonlar Ligi Finali Liverpool-Real Madrid Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

27.05.2022 - 23:24

Şampiyonlar Ligi Finali Liverpool-Real Madrid Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda? 

Avrupa’nın en büyük kupası sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz devi Liverpool ile bu kupayı en çok kazanan takım olan Real Madrid karşı karşıya geliyor. Dev final öncesi iki takım da son derece istekli ve iddialı. Futbolseverler Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili detayları merak ediyor. İşte Liverpool-Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak, Şampiyonlar Ligi finalini kim anlatacak sorularının yanıtları!

Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunun artık sonuna gelindi. Dev finalde Liverpool ve Real Madrid karşı karşıya gelecek ve kupanın yeni sahibi belli olacak. Bu kupayı en çok kazanan takımlar listesinin en başında yer alan Real Madrid ile yine en çok kazanan dört takımdan biri olan Liverpool, kozlarını Fransa’da paylaşacak.

Liverpool-Real Madrid Maçı Ne Zaman?

Liverpool-Real Madrid mücadelesinden bir kare

İngiliz ekibi Liverpool ile İspanyol temsilcisi Real Madrid, en büyük kupa için karşı karşıya geliyor. Şampiyonlar Ligi finali 28 Mayıs Cumartesi günü saat 22:00’da başlayacak. Fransız hakem Clément Turpin’in yöneteceği maç 80 bin kişi kapasiteli Stade de France’da oynanacak. Dev mücadele hem EXXEN platformundan hem de şifresiz olarak TV 8’den canlı yayınlanacak.

Dev finali TV 8 mikrofonlarından Gökhan Abdik anlatacak. Galatasaray'ın ve milli takımın efsane teknik direktörü Fatih Terim ise bu maçta yorumcu koltuğunda oturacak.

9'uncu Randevu

Liverpool-Real Madrid maçı için hazırlamış görsel

İki takım en son geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşmışlardı. Liverpool’un evinde maç berabere biterken Real Madrid rakibini sahasında mağlup etmeyi başarmıştı. İki takım tarihte aralarında 8 maç yaptı. Bu 8 maçın 3’ünü Liverpool kazanırken Real Madrid 4 galibiyete imza attı, 1 maç ise berabere sonuçlandı. Bu maçlardan Liverpool 8, Real Madrid ise rakip havaları 10 kez havalandırabildi.

Liverpool Finale Nasıl Geldi?

Liverpool gol sevinci

Liverpool bu sezon Premier Lig’i son haftaya kadar süren mücadele sonunda ikinci sırada tamamladı. İngiliz ekibi Şampiyonlar Ligi’nde ise fırtına gibi esti. Grubunu 6 maçta 6 galibiyetle tamamlayan Liverpool sırasıyla; İnter, Benfica ve Villarreal’i saf dışı bırakarak finale yükseldi. Liverpool’un Şampiyonlar Ligi’nde 6 şampiyonluğu bulunuyor. Liverpool bu finali kazanırsa Bayern Münih’i yakalayacak ve Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan ikinci takım unvanına ortak olacak.

Real Madrid Finale Nasıl Geldi?

Karim Benzema

Real Madrid bu sezon sıra dışı bir Şampiyonlar Ligi sezonu yaşadı. Ligi şampiyon tamamlayan İspanyol ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta aldığı 5 galibiyet ile grubundan lider çıkmıştı. Paris Saint-Germain, Chelsea ve Manchester City gibi çok güçlü rakipleri eleyerek finale kadar ilerleyen Real Madrid, tüm eşleşmelerde hep geriden gelen taraf oldu. Karim Benzema önderliğinde zorlu rakiplerini bir şekilde alt eden Madrid temsilcisi finalde Liverpool’u da yenerse rüya gibi bir sezona imza atmış olacak. Real Madrid 13 şampiyonlukla Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazana takım konumunda. Real Madrid, en yakın rakibinden 6 şampiyonluk önde bulunuyor.