beIN Sports İbrahim Eren ile Anlaştı

23.05.2022 - 07:04

beIN Sports İbrahim Eren ile Anlaştı

Futbolmedya’nın haberine göre beIN Sports, İbrahim Eren ile anlaştı. İbrahim Eren, beIN Sports’un yeni danışmanı olacak.

Avrupa’da spor sezonu büyük ölçüde sona erdiğinde spor kanalları kadrolarını güçlendirmeye başlıyor. Önümüzdeki sezon birçok spor organizasyonunu yayınlayacak beIN Sports da ilk transferini yaptı. Futbolmedya’nın haberine göre İbrahim Eren, beIN Sports ile anlaştı. Bu anlaşmayla beIN Sports’un danışmanının İbrahim Eren olacağı iddia ediliyor. Türkiye pazarına adapte olmakta zorlanan beIN Sports, İbrahim Eren hamlesiyle birçok sorunu çözmeyi umut ediyor.
1 ibrahim eren 23.5.2022.jpg      

İbrahim Eren Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip Eren, medya prodüksiyon sektöründe ulusal ve uluslararası belgeseller, animasyonlar, tanıtım filmleri ve reklamlar olmak üzere birçok programın yapımcılığını üstlenmiştir.

İbrahim Eren, 2010 yılından itibaren sırasıyla; ATV Avrupa’nın Genel Müdürlüğü ve ATV’nin Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Buradaki görevinde özellikle iç yapımların etkin ve verimli hale getirilmesi, kanalın yeniden yapılandırılma stratejilerinin belirlenmesi süreçlerini yönetmiştir.

TRT kurumunda 2013 yılında Genel Müdür Yardımcılığı ile başlayan Eren, görevine 2017 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak devam etmektedir.

TRT’de göreve başlaması ile beraber Diriliş, Payitaht Abdülhamit, Filinta, Sevda Kuşun Kanadında, Yedi Güzel Adam, Seddülbahir 32 Saat ve Büyük Sürgün Kafkasya gibi milli projelere imza atan Eren, Türkiye’nin ilk uluslararası haber kanalı TRT World’ün kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Eren, ayrıca yedi yıl aradan sonra kültür sanat kanalı olan TRT 2’yi tekrardan yayın hayatına kazandırmıştır. TRT Spor Yıldız’ın kurulumunda da etkin rol oynayan İbrahim Eren, Avrupa Yayıncılar Birliği yönetim kurulu üyeliği ve Asya Pasifik Yayın Birliği Başkan Yardımcılığının yanı sıra Türksat yönetim kurulu üyeliği ve International Emmy direktörlüğü görevlerini de yürütmektedir.

İbrahim Eren’in bundan böyle beIN Sports’un danışmanlığını yapması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde tarafların resmi açıklama yapacağı tahmin ediliyor.