Euroleague 2022/23 Sezonunda Şifresiz Maç Yayını Olacak mı?

22.05.2022 - 17:24

Euroleague 2022/23 Sezonunda Şifresiz Maç Yayını Olacak mı?

Euroleague’de yeni sezon S Sport ve S Sport Plus ekranlarında olacak. Yeni sezonla ilgili en çok sorulan soru ise “Euroleague 2022/23 sezonunda şifresiz maç yayını olacak mı?” şeklinde.

Euroleague’de yayıncı bir kez daha değişti. Geçmişte NTV, Sky Türk gibi kanallardan yayınlanan Euroleague, bir süredir beIN Sports ekranlarından basketbolseverlerle buluşuyordu. Yeni sezonla beraber Euroleague yayın hakları Saran Group’a geçti. 

beIN Sports, yayın haklarını aldığından bu yana her hafta bir mücadeleyi şifresiz ekranlara getiriyordu. Yayıncı değiştiği için basketbolseverlerin şifresiz yayın konusunda çekinceleri ortaya çıktı. 
 

Her Hafta Bir Maçın Şifresiz Yayınlanması Bekleniyordu

Euroleague’de beIN Sports, her hafta bir temsilcimizin maçını şifresiz yayınlıyordu. Yayın haklarının S Sport’a geçmesinin ardından şifresiz maç yayınlarının devam etmesi bekleniyordu. S Sport’un zaman zaman uyduya açık şekilde şifresiz yayınlara imza attığı biliniyor. Euroleague maç yayınlarının da bu şekilde yapılacağı tahmin ediliyordu.

Şifresiz yayınlar için ulusal bir kanalla anlaşma yoluna da gidilebileceği tahminler arasındaydı. Zira yaklaşık 3 yıl önce hiçbir zorunluluğu olmamasına rağmen Saran Group Premier Lig’de haftada bir maçın TRT’den yayınlanmasına olanak tanımıştı. İki yıl önce A Spor ile anlaşan Saran Group Bundesliga’dan bir maçın şifresiz yayınlanmasını sağlamıştı. Geçtiğimiz yıl da yayın hakları Saran Group’ta bulunan Premier Lig’den bir maç, A Spor’dan şifresiz yayınlandı. Bu yıl ise Serie A’dan bir maç A Spor’dan şifresiz yayınlanıyor. Euroleague şifresiz maçlar için de benzer bir çözüm yoluna başvurulabileceği bekleniyordu. Ancak ilk hafta itibarıyla durum beklenildiği gibi olmadı.

S Sport, 2022/23 sezonunun Euroleague ilk hafta programını açıkladı. Açıklanan programda şifresiz maç yayını bulunmadı. Önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili yeni gelişmelerin yaşanabileceği tahmin ediliyor. 

Euroleague Final Four Şifresiz Yayınlanmak Zorunda

Euroleague Final Four yayınlarının ise şifresiz yapılması gerekiyor. 2021/22 sezonu başında RTÜK Önemli Olaylar Listesi'ne giren Euroleague Final Four, önümüzdeki yıl da şifresiz ekranlara gelecek. 
2 euroleague 22.5.2022.jpg      

S Sport Euroleague Maçlarını İki Kanaldan Yayınlayacak

Euroleague yayın haklarını alan S Sport’un nasıl bir yayın yapacağı merak konusuydu. İki kanaldan yayınlara imza atması beklenen S Sport’un kalan maçları S Sport Plus platformundan basketbolseverlere sunacağı tahmin ediliyordu. Beklenildiği gibi de oldu.

Euroleague’de her hafta 4 maç S Sport ve S Sport 2’den basketbolseverlerle buluşacak. Kalan maçlar ise S Sport Plus’tan naklen yayınlanacak.