Haldun Domaç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

22.05.2022 - 00:06

Haldun Domaç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Tutuyor?

Spor basınının duayen isimlerinden Haldun Domaç, mesleğine A Spor’da devam ediyor. Yıllarca hem yazılı hem görsel basında görev alan Domaç, yorumlarıyla ekranlarda futbolseverle buluşmaya devam ediyor. Peki Haldun Domaç kimdir, aslen nerelidir, hangi takımı tutuyor? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Haldun Domaç, uzun yıllar önce başladığı mesleğinde pek çok farklı gazete ve televizyonda görev aldı. A Spor’da yorumculuk görevine devam eden Domaç, spor basınının her kademesinde görev yapmış bir isim. Duayen gazeteci, yorumlarıyla futbolseverlerin ilgiyle takip ettiği isimlerin başında geliyor. İşte Haldun Domaç ile ilgili merak edilenler!

Haldun Domaç Kimdir?

Haldun Domaç

Haldun Domaç, 2 Ağustos 1957 tarihinde doğdu. 65 yaşındaki usta gazeteci, 1974’te Pertevniyal Lisesi’nden, 1979’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Haldun Domaç; Haliç, Yavuz Sultan Selim, Süleymaniye Sirkeci, Aksaray ve Çırçır Kulüplerinin amatör takımlarında, Sarıyer Spor Kulübünün profesyonel kadrosunda futbol oynadı. 

İstanbul Bölge Futbol Hakemi ve Futbolda (B) Antrenör Kursu’ndan mezun oldu. Bilek Güreşi Organizasyonu kurucuları arasında yer aldı. Futbol oynadığı Sarıyer'de bir dönem, Giresunspor'da 4 dönem yöneticilik yaptı.

Haldun Domaç'ın Gazetecilik Kariyeri

Haldun Domaç

Haldun Domaç, Günaydın, Gölge Adam gazetesi, Türk Spor Ajansı, Fotospor, Futbol Federasyonu’nda Basın Danışmanı, Cumhuriyet Gazetesi’nde istihbarat şefi, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Power FM de Haber Müdürü, Spor Gazetesi, Fanatik, Fotomaç ve Sabah’ta spor yazarı, Show TV’de spor servisi yönetmeni, Kanal D TV’de Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Futbol Albümü’nde (TRT) yönetmen yardımcısı; Yaşasın Spor’da (TRT) program sorumlusu, Tele Kritik’te (TGRT) Haber Sorumlusu, Markaj’da (Show TV) Haber Müdürü, Lig Dosyası’nda (Flash TV) Program Yorumcusu ve Sunucusu, Televole, High-Life, Neler Oluyor Hayatta ve İnsanlar Yaşadıkça (Kanal D) yapımcı, Spor Stüdyosu (TRT) yorumcu, Futbol Vizyon (TRT) yapımcı ve sunucu, Beykent TV'de kurucu Genel Müdür olarak bulundu. Halen A Spor'da, spor yorumcusu görevini yürütüyor. 

Haldun Domaç Hangi Takımlıdır?

Haldun Domaç

Başarılı gazeteci Haldun Domaç, sporun sadece gazetecilik kısmında yer almadı hem oyuncu hem de yönetici olarak uzun yıllar içinde de bulundu. Giresunspor’da yöneticilik yapan duayen gazeteci bir Giresunspor taraftarıdır. Pek çok farklı kurumda önemli görevlerde bulunan Domaç aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarıdır. 

Haldun Domaç sosyal medyayı da aktif olarak kullanmaktadır. Instagram adresi https://www.instagram.com/haldundomac/ olan usta isim yüz bini aşkın takipçiye sahip olduğu Twitter’da da yine aynı isimle yer almaktadır.