Tom Brady, Fox ile 375 Milyon Dolara El Sıkıştı!

11.05.2022 - 17:06

Tom Brady, Fox ile 375 Milyon Dolara El Sıkıştı!

NFL efsanesi Tom Brady, spor hayatını noktaladıktan sonra Fox’ta görev alacak. Emeklilik dönemi için Fox Sports’la anlaşan Brady, ABD’li medya devi ile 375 milyon dolara el sıkıştı. Bu miktar, tarihin en iyi oyun kurucularından biri olan Brady’nin tüm spor hayatı boyunca kazandığından çok daha fazla.

Tom Brady, aktif spor hayatını noktaladıktan sonraki dönem için Fox ile el sıkıştı. Fox Sports’ta görev alacak olan 44 yaşındaki NFL yıldızı, 375 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

Brady'den Tarihi İmza

Tom Brady

Tom Brady, bu yılın başında emekli olduğunu açıklamış ancak kısa süre sonra bu kararından dönmüş ve yeniden sahalarda olacağını hayranlarına müjdelemişti. Emeklilik dönemi için çalışmalara başlayan efsanevi oyun kurucu, Fox ile anlaşmaya vardı. 10 sene için 375 milyon dolar kazanacak olan Brady, Fox’un spor elçisi olacak. 

Spor Hayatında Kazandığından Fazlasını Alacak

Tom Brady

Fox CEO'su Lachlan Murdoch tarafından yapılan duyurulan anlaşmaya göre Brady hem NFL analizleri yapacak hem de kanalın müşteri ve promosyon girişimlerine odaklanan bir elçi olarak çalışacak. Murdoch ayrıca Brady’nin ne zaman emekli olacağı ve bu yeni görevine ne zaman başlayacağının ise belli olmadığını söyledi. Tom Brady, NFL kariyeri boyunca toplam 303 milyon dolar kazanmıştı. Süper yıldızın Fox’tan alacağı ücret, tüm spor yaşamı boyunca kazandığından daha fazla olacak.

 Fox Sports kısa süre önce NFL’in önde gelen yayın ikilisi Joe Buck ve Troy Aikman'ı ESPN'e kaptırmıştı. Bu hamleyle Fox, NFL yayıncılığında büyük bir hamleye imza atmış oldu.