Domènec Torrent Kimdir, Hangi Takımları Çalışırdı?

12.01.2022 - 08:43


Domènec Torrent Kimdir, Hangi Takımları Çalışırdı?

Galatasaray’da ligdeki kötü gidişatın faturası Fatih Terim’e kesildi ve tecrübeli teknik adamla yollar ayrıldı. Sezona gençleşen kadrosu ile iddialı giren Galatasaray, Avrupa’da yoluna başarılı bir şekilde devam etse de Süper Lig’de istenen sonuçlar gelmeyince şok bir kararla Fatih Terim dönemi kapanmış oldu. Başkan Burak Elmas düzenlediği basın toplantısında yeni hoca olarak İspanyol Domenec Torrent’i işaret etti. Peki Domenec Torrent kimdir, kariyeri nasıl, hangi takımları çalıştırdı? Detaylar haberimizde.

Galatasaray’da 4’ncü Fatih Terim dönemi sona erdi. Efsane teknik direktör UEFA Avrupa Ligi’nde grubu namağlup lider bitirmeyi başarsa da ligde işler yolunda gitmeyince yönetim tarafından kötü gidişatın sorumlusu olarak görüldü ve işine son verildi. Başkan Burak Elmas, Galatasaray’ın yeni hocasının İspanyol Domenec Torrent olacağını ve sezon başında hedeflenen projenin Torrent liderliğinde devam edeceğini açıkladı. 

Domenec Torrent Kimdir?

domenec torrent

Domenec Torrent 1962 İspanya doğumlu. 59 yaşındaki teknik adam kariyerinin son döneminin çoğunu yardımcı antrenör olarak geçirdi. İspanyol ekipleri CF Palafrugell, Palamós CF ve Girona’da teknik direktörlük görevinde bulunduktan sonra önce Barcelona B, daha sonra da Barcelona’da yardımcı antrenörlük yaptı. Guardiola ile çalışan Torrent, 2013 yılında Bayern Münih’in yolunu tuttu. 2016’da Guardiola ile beraber Manchester City’ye giden teknik adam burada da yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. 2016 yılında artık yeniden takım çalıştırmak isten Torrent, MLS’in yolunu tuttu ve New York City’nin başına geçti. 1 buçuk senenin ardından New York’tan ayrılan İspanyol hoca bu sefer Brezilya’nın Flamengo takımında teknik direktör koltuğuna oturdu ancak buradaki macerası 4 ay bile sürmeden görevine son verildi. Torrent Kasım 2020’den bugüne herhangi bir takımda görev almadı.

Domenec Torrent'in Kariyeri

domenec torrent ve guardiola


Torrent teknik direktör olarak görev aldığı New York City’nin başında 60 maça çıktı. MLS ekibi bu maçlarda 29 galibiyet alırken 15 maç berabere bitti, 16 kere ise sahadan yenik ayrıldı. Sonraki durağı Flamengo ile daha iyi bir performans yakalamasına rağmen buradaki görevi 4 aydan kısa sürdü. Flamengo ile 26 maça çıkan Torrent, 15 galibiyet, 5 beraberlik, 6 da mağlubiyet aldı. Üst üste 4-1 ve 4-0’lık iki mağlubiyet alan Flamengo, hocası Torrent ile yollarını ayırdı. Torrent Kasım 2020’den sonra herhangi bir takımda görev almadı.