Iburamin Cold Nedir?

12.01.2022 - 08:16

Iburamin Cold Nedir?

Iburamin Cold, ağrı kesici, ateş düşürücü bir ilaç grubunda yer alır. İlaç olduğu için doktor tavsiyesiyle ve reçeteyle kullanmanız gereken Iburamin Cold nedir?

Iburamin Cold Ne İçin Kullanılır?

İlaç, genellikle soğuk algınlığı, sinüzit, üst solunum yolu iltihabı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde bol suyla içmeniz gereken Iburamin Cold, kas ağrılarını ve hissettiğiniz halsizliği geçirmeye yardımcıdır. Antihistaminik özelliği sayesinde soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıklarını tedavi etmeye yardımcıdır. 

1 sinüzit 12.1.2022

Iburamin Cold Nasıl Kullanılır?

Soğuk algınlığı ilaçları genellikle doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılır. Günde kaç kere kullanmanız tavsiye edildiyse ilacı o sıklıkta kullanmalısınız. Tabi ki ilacı doğru saatte aldığınızdan emin olmalısınız. Günün aynı saatlerinde içtiğiniz ilaçların etki etme oranı daha yüksektir. Düzenli olarak aynı sıklıkta içtiğinizde ilaç, öngörülen sürede kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
 

Iburamin Cold Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Sadece grip ve soğuk algınlığına değil, alerjik astım gibi göz akması, burun akması gibi çeşitli semptomların giderilmesi için kullanılır. Bu semptomları ortadan kaldırırken aynı zamanda kendinizi daha iyi hissetmenize de yardımcı olur. Aşırı kullanımından kaçınmalı, günde önerilen dozdan fazlasını almamalısınız. 

2 iburamin 12.12022.jpg

Iburamin Cold Hangi Durumda Kullanılmamalıdır?

İlaç alerjiniz varsa, hamileyseniz ya da emziriyorsanız ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle de hamileliğin son üç ayında olan anneler için Iburamin Cold kullanımı önerilmez. Anti-depresan kullanıyorsanız da ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Çünkü bazı ilaçlar birbiriyle etkileşime girerek birbirlerinin etkisini öldürür. Bu durumda beklenen fayda sağlanmadığı gibi kendinizi çok daha kötü hissedebilirsiniz. Böbrek hastalığınız ya da yetmezliğiniz varsa ilacı kullanmamalısınız. 

Iburamin Cold Kullandığınızda Hayati Risk Yaşayabileceğiniz Durumlar 

İlacı kullanarak ya da bu ilaç grubunda yer alan ilaçlar nedeniyle ülser, bağırsak iltihabı, mide bağırsak kanaması geçirmiş olabilirsiniz. Bu durumda yeniden aynı ilaç grubundan bir tanesini kullanmak sizin için tehlikeli olabilir. Şiddetli kalp yetmezliğiniz veya kanama probleminiz varsa Iburamin Cold kullanmamanız gereken bir ilaçtır. 

Sağlığınızı riske atmamak için reçetesiz ilaç almamaya dikkat etmelisiniz.