Nazım Sangare Kimdir? Nazım Sangare Nereli?

06.01.2022 - 10:23

Nazım Sangare Kimdir? Nazım Sangare Nereli?

Nazım Sangare Fenerbahçe ve Türkiye Milli Takımı’nda oynayan başarılı bir profesyonel futbolcudur. Almanya’da doğup büyüyen Nazım Sangare’nin babası Gineli, annesi ise Türk’tür. Oyuncu Almanya’nın Köln şehrinde doğmuştur. Almanya’da futbol oynarken bir dönem öğretmenlik stajı da yapmıştır. Babasının Gineli olmasından dolayı ikinci adı Carmelo’dur. Nazım Sangare’nin Türkiye’de popüler olması, özellikle Türkiye Milli Takımı’na dahil olmasıyla başlamıştır.

Nazım Sangare Fenerbahçe forması giyiyor.

Nazım Sangare Kulüp Kariyeri

Fenerbahçe’nin ve milli takımın başarılı sağ beki, futbola Viktoria Thorr takımında başlamıştır. Daha sonraki süreçte amatör bir takım olan Bedburger BV takımında kısa bir süre oynayan oyuncu, profesyonelliğe Aachen takımıyla dahil oldu. 18 yaşına geldiğinde ise Monchengladbach’ın genç takımına transfer oldu. Daha sonra sırasıyla Fortuna Düsseldorf ve Osnabrück takımlarında oynadı. 2017 senesinde Antalyaspor takımının dikkatini çeken genç oyuncu 250 bin Euro transfer ücretiyle ülkemizde top oynamaya başladı. Oyuncunun bilhassa 2018-2019 sezonunda gösterdiği performans, onu milli takıma kadar taşıdı. 

1 nazım sangare 6.1.2022

19 Eylül 2020 tarihinde Sangare, Fenerbahçe ile 4 yıllık bir sözleşme gerçekleştirdi.

Nazım Sangare Milli Takım Kariyeri

Nazım Sangare Almanya’da top oynayan pek çok Türk asıllı oyuncu gibi bir seçim yapmak durumunda kaldı. Gine, Almanya ve Türkiye milli takımlarında oynayabilme hakkı olsa da Nazım Sangare hatırlanacağı üzere Şenol Güneş döneminde Türkiye Milli Takımı’nın davetine olumlu yanıt vermişti. Türkiye formasıyla ilk maçına, 30 Mayıs 2019 tarihindeki Yunanistan karşılaşması ile çıktı. Oyuncu toplamda 6 kez milli olmayı başardı.

Nazım Sangare Kaç Yaşında?

Fenerbahçeli Nazım Sangare 30 Mayıs 1994 doğumludur. Dolayısıyla şu an itibarı ile 27 yaşındadır.

Başarılı Futbolcu Nazım Sangare Hangi Mevkide Oynuyor?

Nazım Sangare kariyerinin büyük bir çoğunluğunda sağ bek mevkiinde oynamıştır. Zaman zaman teknik direktörler kendisini orta saha dizgisinin sağ kanadında da değerlendirmiştir.

Nazım Sangare’nin Forma Numarası Kaç?

Antalyaspor’da oynarken 6 numaralı formayı giyen Sangare, Fenerbahçe’deki ilk sezonunda 35 numarayı tercih etmiştir. Oyuncu bu sene ise numarasını 30 olarak güncellemiştir. 

2 nazım sangare 6.1.2022

Nazım Sangare milli takımda ise genelde 18 numarayı tercih etmektedir.

Fenerbahçeli Nazım Sangare Evli mi?

Nazım Sangare genel olarak özel hayatı ile gündeme gelmemektedir. Oyuncu şu an için evli değildir. Sosyal medya paylaşımlarına göre futbolcunun sevgilisi yoktur.

Nazım Sangare Sosyal Medya Hesapları

Nazım Sangare mavi tikli bir resmi Twitter hesabına sahiptir. Oyuncunun yaklaşık 98 bin civarında takipçisi bulunmaktadır. Öte yandan Instagram hesabı ise 390 bin kişi tarafından takip edilmektedir.

Nazım Sangare Twitter Hesabı: https://twitter.com/nazimsangare30

Nazım Sangare Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/nazimsangare30/