Bartuğ Elmaz Kimdir? Bartuğ Elmaz Nereli?

06.01.2022 - 10:50

Bartuğ Elmaz Kimdir? Bartuğ Elmaz Nereli?

Bartuğ Elmaz, Galatasaray’ın altyapısından yetişen ve gelecek vadeden profesyonel bir futbolcudur. Yakın zaman önce genç takımlardan A takıma yükselme başarısı gösteren Bartuğ Elmaz, takımın gözde oyuncularından biri olarak görülmektedir. 

1 fatih terim bertuğ elmaz 6.1.2022 

Özellikle teknik direktör Fatih Terim’in yakından ilgilendiği genç oyuncu, 10 yaşından bu yana Galatasaray forması giymektedir. 

Tekirdağ doğumlu Bartuğ Elmaz, ortaya koyduğu iyi performans sayesinde önce genç milli takımların sonra da Galatasaray altyapısındaki farklı yaş gruplarındaki takımların vazgeçilmezi olmuştur. Taraftarın genç takımlardan bu yana heyecanla takip ettiği yetenekli oyuncuya dair detaylar epey merak ediliyor. Taraftarlar bu nedenle, “Bartuğ Elmaz kimdir, kaç yaşındadır, hangi mevkide oynamaktadır, nerelidir?” gibi sorularla oyuncuyu internette araştırmaktadır. 1.79 santim boyunda olan genç oyuncu, genellikle sağ ayağını kullanmaktadır. Diğer detaylara gelin daha yakından bakalım.

Bartuğ Elmaz Galatasaray forması giyiyor.

Bartuğ Elmaz Kulüp Kariyeri

Bartuğ Elmaz futbol kariyerine Galatasaray takımında başlamış ve o şekilde devam etmiştir. 10 yaşından bu yana istikrarlı bir şekilde sarı kırmızılı formayı giymeye devam eden oyuncu; U16, U17 ve U19 takımlarında forma giymiştir. Bartuğ Elmaz, nihayet 2020-2021 sezonunda A Takımı ile antrenmanlara çıkmaya başlamıştır. İlk profesyonel karşılaşması, 22 Aralık 2020’de oynanan Galatasaray-Göztepe müsabakasıdır. O sezon bir daha süre alamayan oyuncu, Galatasaray takımının sözleşme uzatma teklifine yanaşmadığı için kadro dışı bırakılmıştı. Fakat sonrasında özellikle yönetimdeki değişikliklerin etkisi ile takıma yeniden dahil oldu. Bartuğ Elmaz’ın sarı kırmızılı ekip ile 30 Haziran 2022’ye kadar kontratı bulunuyor.

Bartuğ Elmaz Milli Takım Kariyeri

Galatasaray’ın yetenekli oyuncusu Bartuğ Elmaz toplamda 35 defa ay yıldızlı formayı terletme başarısı gösterdi. Bu müsabakalarda 7 defa rakip fileleri havalandırdı. 

1 bartuğ elmaz 6.1.2022

Oyuncu son olarak U19 Avrupa Şampiyonası elemelerinde ülkemizi temsil eden oyunculardan biri olmuştur.

Bartuğ Elmaz Kaç Yaşında?

Galatasaray’ın gelecek vadeden oyuncusu Bartuğ Elmaz, 19 Şubat 2003 doğumludur. Dolayısıyla oyuncu 18 yaşındadır.

Bartuğ Elmaz Hangi Mevkide Oynuyor?

Tekirdağ doğumlu genç futbolcu, genellikle oyun kurucu olarak rol almaktadır. Bir başka deyişle eskilerin “6 numara” şeklinde ifade ettiği bölgede görev yapmaktadır. Futbolcunun oyun görüşü, ön libero olarak görev yapmasında da oldukça etkilidir.

Bartuğ Elmaz Forma Numarası Kaç?

2 bartuğ elmaz 63.6.1.2022

Bartuğ Elmaz Galatasaray’da 63 numaralı formayı giyiyor.

Bartuğ Elmaz Sosyal Medya Hesapları

Genç oyuncu Bartuğ Elmaz’ın 23 bin takipçili bir Twitter hesabı vardır. Oyuncunun Instagram sayfasını ise tam olarak 100 bin kişi takip etmektedir.

Bartuğ Elmaz Twitter Hesabı: https://twitter.com/bartug_elmaz

Bartuğ Elmaz Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/bartug.elmaz63/