Fenerbahçe Beko Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu Kimdir?

19.09.2021 - 11:09

Fenerbahçe Beko Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu Kimdir?

Fenerbahçe’de Ali Koç’un ikinci döneminde görev alan isimlerden Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe’de basketbol şubesinin başındaki isim olarak biliniyor. "Fenerbahçe Beko Yöneticisi Sertaç Komsuoğlu kimdir?", sorusunun detaylarına ineceğimiz makalemizi beğeninize sunuyoruz.

Sertac Komsuoglu Obradovic

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ikinci döneminde yönetimde yer alan Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko’nun başındaki isim olarak biliniyor. Sarı Lacivert Derneği Başkanı olan Komsuoğlu, geçmişte köşe yazarlığı ve muhabirlik de yapmıştı.

Sertaç Komsuoğlu Kaç Yaşında? Fenerbahçe’deki Görevi Ne?

Sertaç Komsuoğlu 16 Mart 1968'de Ankara'da dünyaya gelmiştir. Sertaç Komsuoğlu, eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Komsuoğlu, aile şirketi Enerji Petrol Gaz Gazetesi’nde gazeteciliğe başlamıştır. İlk yıllarında muhabir olarak çalışan Sertaç Komsuoğlu daha sonra köşe yazarlığı yapmıştır. Komsuoğlu, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmenliği görevlerinde de bulunmuştur.

Sertac Komsuoglu Petroleum 2017

Gazetenin merkezini 1997 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşıyarak Enerji Petrol Gaz’ın yönetiminin başına geçmiştir. Yeni dönemde enerji piyasasının gelişimini de dikkate alarak Gas & Power ve Green Power gazetelerini ve petroturk.com dijital platformu da yayın hayatına kazandırmıştır. Sertaç Komsuoğlu, bu dönem içerisinde İstanbul Matbaacılık A.Ş. ve Enerji Fuarcılık A.Ş. şirketlerini kurarak farklı sektörlere de yatırım yapmıştır.

Enerji Fuarcılık A.Ş. her yıl düzenlenen, Türkiye’nin en büyük enerji organizasyonu ‘Türkiye Enerji Zirvesi’ ile birlikte Petroleum Istanbul , ISTRADE, Gas & Power Network, Fuar ve Zirve’lerini düzenlemektedir. Sertaç Komsuoğlu, 2011 yılında da reklamcılık alanının liderlerinden biri konumuna gelen RM İstanbul A.Ş. şirketini kurmuştur. 2012 yılından bu yana Sarı Lacivert Derneği’nin Başkanlığını yürüten Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe 1907 Derneği üyesi, Fenerbahçe USA Derneği’nin de Onur Kurulu üyesidir. Geçtiğimiz sezonla birlikte Fenerbahçe Basketbol Şubesinin başındaki kişi de Sertaç Komsuoğlu’dur.

Sertaç Komsuoğlu'nun Sosyal Medya Hesapları

Sosyal medyayı çok aktif şekilde kullanan Sertaç Komsuğlu'nun Twitter ve Instagram hesapları bulunuyor. Komsuoğlu, Twitter'da yaklaşık 80 bin takipçisi bulunan @AcarSertacK kullanıcı adlı hesabı kullanıyor. Başarılı yönetici, Instagram da ise yaklaşık 11 bin takipçili @a.sertackomsuoglu kullanıcı adlı hesabı kullanıyor.

Basketbol Şubenin Toparlanmasında Sertaç Komsuoğlu Faktörü

Fenerbahçe Beko’da geçtiğimiz sezon kötü başlangıcın terse dönmesinde Sertaç Komsuoğlu faktörünün etkili olduğu belirtilmişti. Fenerbahçe’ye yakın birçok gazeteci Komsuoğlu’nun neredeyse salonda uyuduğunu ve gece gündüz çalıştığını dile getirmişti. Bu toparlanmanın ardından daha iyi sonuçlar alan Fenerbahçe Beko, Euroleague son 8’e kalmayı başarmıştı.

Sertac komsuoülu FBTV

Yeni sezon hakkında açıklamalarda bulunan Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko’nun 2021/22 sezonunda çok daha iyi olacağını dile getirdi. Geçen sezonun ardından vitesi arttırmaları gerektiğinin altını çizen Komsuoğlu, bunu da yapacaklarını sözlerine ekledi.