Frankfurt-Fenerbahçe Mücadelesi Güney Kore’de Naklen Yayınlandı

17.09.2021 - 08:59

Frankfurt-Fenerbahçe Mücadelesi Güney Kore’de Naklen Yayınlandı

UEFA Avrupa Ligi’nde Frankfurt-Fenerbahçe mücadelesi Güney Kore’de naklen yayınlandı. Kim Min-Jae transferi sonrasında Güney Kore’den yayınlanan ilk Fenerbahçe maçı da böylece Frankfurt mücadelesi oldu.

Fenerbahçe’nin, Kim Min-Jae transferi sonrasında Asya’da ilgi çekmesi bekleniyordu. Hatta beklentiler arasında lig maçlarının yayınlanması vardı. Güney Kore’de ilk yayınlanan Fenerbahçe mücadelesi ise Frankfurt karşılaşması oldu. İlerleyen dönemlerde Fenerbahçe’nin farklı karşılaşmalarının da Güney Kore’den naklen yayınlanması bekleniyor.

İlk Defa Resmi Olarak Kore’de Yayınlandı


Kim Min-Jae transferinde paylaştığı bilgiler ve yaptığı çevirilerle dikkat çeken Chaby Han, Fenerbahçe’nin Güney Kore’den yayınlanan ilk resmi maçı bilgisini de takipçileriyle paylaştı. Koreli spikerlerin Kim Min-Jae pozisyonlarında verdiği reaksiyonu paylaşan Chaby Han’ın yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Bu daha %60 ! Fenerbahçe maçı bu sezon ilk defa resmi olarak Kore'de yayınlandı. Minjae'nin performansını Kore spikerlerden dinleyin. Kore spikerleri milli maçtan daha çok gaza geliyorlar.




Asya Pazarı İçin Önemli Bir Adım


Değişen dünyada ve futbolda artık bir transferi sadece sportif başarıya göre değerlendirmek çok doğru değil. Özellikle son yıllarda birçok kulüp sadece farklı pazarlarda ilgi çekmek için transfer yapabiliyor. Kim Min-Jae transferini de sportif başarıyla birlikte bir pazarlama başarısı olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu transferle birlikte Güney Kore’de Fenerbahçe maçları daha fazla ilgi çekecek, Fenerbahçe ürünlerine ilgi artacak. 

Frankfurt mücadelesiyle başlayan bu serüvenin beIN Sports ile anlaşılması durumunda lig maçlarına sarkacağı tahmin ediliyor. Covid-19’un etkisinin azalmasıyla birlikte belki de Fenerbahçe bazı hazırlık maçlarını Güney Kore’de oynayacak veya Güney Kore’den bazı takımları İstanbul’a davet edecek. 

Fenerbahçe ile birlikte birçok kulüp ve organizasyon bu yönde adımlar atıyor. 2017 yılında Werder Bremen Çin menşeili bir şirketle anlaşma sağladıktan sonra Çinli oyuncu Yuning Zhang’ı transfer etmişti. Böylece Çin’de Werder Bremen’e duyulan ilgi artmıştı. Benzer hamleleri NBA’de de görebiliyoruz. Güney Amerika’da NBA’e ilgi artsın diye bazı kulüplerin Güney Amerikalı oyuncuları transfer ettiği görülmüştü. Değişen spor endüstrisinde benzer hamlelerin artması bekleniyor.