Sergen Yalçın: En Azından Bir Seferlik Maç Şifresiz Olabilir

14.09.2021 - 14:48

Sergen Yalçın: En Azından Bir Seferlik Maç Şifresiz Olabilir

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Borussia Dortmund mücadelesi öncesinde yayın konusuna değindi. En azından bir seferlik maçın şifresiz olabileceğini belirten Yalçın, herkesin maçı izlemesini istediğini sözlerine ekledi.

EXXEN’in Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın alması, taraftarların farklı taleplerini beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş taraftarı, maçın TV8’e alınmasını istediğini dile getirdi. Sosyal medyada bu konu hakkında binlerce twit atıldı. Teknik direktör Sergen Yalçın da konuyla ilgili görüşlerini Dortmund maçı öncesi basın toplantısında dile getirdi. Tek seferlik böyle bir şey yapılabileceğini belirten Yalçın, herkesin maçı izlemesini istediğini sözlerine ekledi.

Tüm Ülkenin Maçı İzlemesini İsterim

Sergen Yalçın basın toplantısında yayın ile ilgili soruya her zamanki dobralığında yanıt verdi. Acun Ilıcalı’ya rica etmek gerektiğini belirten Yalçın, tüm ülkenin maçları izlemesini istediğini sözlerine ekledi. Sergen Yalçın’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Tüm ülkenin bu maçı izlemesini isterim. EXXEN, tüm halka maçı açabilir bence. Sosyal medyada insanların maçı izlemek istediğini gördüm. Acun'dan rica etmek lazım herhalde. Açsın kanalı, bütün halk izlesin maçı. En azından bir seferlik böyle bir şey yapılabilir.

Sergen Yalçın EXXEN    

Maçlar Şifresiz Yayınlanabilir mi?


EXXEN’in yayın haklarını elinde bulundurduğu üç organizasyon mevcut. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını ekranlara getiren EXXEN, bu yatırımlarının meyvesini daha çok Türk takımlarının maçlarında alacak. Durum böyleyken maçları şifresiz olarak yayınlama ihtimalleri son derece düşük. Ayrıca Türkiye’de RTÜK önemli olaylar listesinde de bu organizasyonların grup aşaması yer almıyor. Dolayısıyla bu karşılaşmaların şifresiz olarak yayınlanma zorunluluğu da bulunmuyor.

Madalyonun diğer yüzünde ise Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları yer alıyor. Beşiktaş-Dortmund mücadelesinin şifresiz olarak yayınlanması, ilerleyen haftalarda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da benzer bir talepte bulunması anlamına gelebilir. Kısacası; EXXEN’in şifresiz maç yayınlarına imza atması şu an için düşük bir ihtimal. Konuyla ilgili ilerleyen saatlerde Acun Ilıcalı’nın daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.