Kopenhag-Sivasspor UEFA Konferans Ligi Play-Off Rövanş Maçı TRT Spor’da

22.08.2021 - 14:12

Kopenhag-Sivasspor UEFA Konferans Ligi Play-Off Rövanş Maçı TRT Spor’da

UEFA Konferans Ligi’nde ilk maçı Sivas’ta 2-1 kaybeden temsilcimiz Sivasspor, Danimarka deplasmanına çıkıyor. Kopenhag-Sivasspor mücadelesini, 26 Ağustos Perşembe 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

UEFA Konferans Ligi’nde iki tur geçerek play-off oynamaya hak kazanan Sivasspor, Danimarka temsilcisi Kopenhag ile eşleşti. İlk maçı Sivas’ta 2-1 kaybeden Sivasspor’un deplasmandaki maçının yayıncısı, geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Kopenhag-Sivasspor mücadelesini, Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Kopenhag İkinci Yarıda Güldü


Sivas deplasmanında ilk yarıya çok da iyi başlayamayan Kopenhag, ikinci yarının son bölümünde pozisyonlara girmeye başladı. İkinci yarının başında öne geçen Kopenhag, 59’uncu dakikada James’in golüne engel olamadı. Bu golün hemen ardından Stage ile skoru 2-1’e getiren Kopenhag, rövanş için avantajı kaptı.

Deplasmanda kazanan Kopenhag, Danimarka Ligi’nde yoluna namağlup devam ediyor. Hedef ise UEFA Konferans Ligi gruplarına kalmak.

Sivasspor Yoğun Bir Dönemden Geçiyor


Avrupa’da eleme oynayan ekiplerimiz için sancılı bir dönem oluyor. Özellikle Sivasspor gibi Temmuz’da maçlara başlayan ekiplerin işi çok daha zor. Kopenhag karşılaşmasıyla 6’ncı resmi maçına çıkan Sivasspor, Bu karşılaşmaların 3’ünü kazanabildi.

İlk maçta 2-1’lik mağlubiyet alan Sivasspor, deplasmanda kazanarak UEFA Konferans Ligi gruplarına kalmak istiyor.

Bu Mücadelenin Karşılığı Bu Olmamalıydı


Kopenhag maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, duran toplardan gol yemelerinin kendileri için üzücü olduğunu dile getirdi. Maç öncesi bu konuda uyarılar yaptıklarını belirten Çalımbay, şöyle devam etti:

Futbolcuların hiçbiri oyundan kopmadı. Hepsi en güzel şeyi yapmak için uğraştı. Bu oyunun karşılığı mağlubiyet olmaması gerekiyordu. Son 15 dakika iyice defansa kapandılar. Girdiğimiz pozisyonların penaltı olup olmadığı, bizim bulunduğumuz yerden pek gözükmüyor. Varsa da yoksa da hakeme bir şey diyemeyiz. Yazık oldu. Bu oyunun bu mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Maçın ilk yarısı burada böyle bitti. Ama bunun bir de ikinci yarısı var. Orada tabii ki bambaşka bir şekilde çıkacağız. Eksik arkadaşlarımız da takıma katıldığı zaman oraya galibiyet için gideceğiz.