HJK Helsinki-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçı TV8’de

20.08.2021 - 11:50

HJK Helsinki-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçı TV8’de

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, play-off turu rövanşında Helsinki’ye konuk oluyor. HJK Helsinki-Fenerbahçe mücadelesini, 26 Ağustos Perşembe günü 19.00’dan itibaren TV8 ekranlarından izleyebilirsiniz.

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, play-off turunda Helsinki ile eşleşti. İlk maçı İstanbul’da 1-0 kazanan Sarı Lacivetliler, rövanş için avantajı elde etti. HJK Helsinki-Fenerbahçe mücadelesinin yayıncısı da belli oldu. Bu mücadeleyi, Perşembe günü 19.00’dan itibaren TV8 ekranlarından izleyebilirsiniz.

HJK Helsinki Hücumu Düşünmedi


İstanbul’da Fenerbahçe’yi eksik yakalayan HJK Helsinki, ilk maçta hücumda pek etkili olamadı. Duran toplar sonrasında birkaç fırsat yakalayan HJK Helsinki, daha çok kendi yarı sahasında Fenerbahçe’yi karşılamayı tercih etti.
İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden HJK Helsinki, rövanşta Fenerbahçe’yi geçerek gruplara kalmak istiyor.

Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler Maça Damga Vurdu


Eksikler sebebiyle hücumda bir türlü organize olamayan Fenerbahçe, oyuna sonradan giren genç oyuncularının performansıyla dikkat çekti. Golü bulan ismin Muhammed Gümüşkaya olması da Fenerbahçe camiasını fazlasıyla sevindirdi.
Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya’nın dikkat çekici performanslara imza attığı HJK Helsinki maçında İrfan Can Kahveci’nin sakatlığı ise moralleri bozdu. İrfan Can Kahveci’nin durumunun önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Genç Oldukları İçin Değil, Kaliteli Oldukları İçin Oynadılar


Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, HJK Helsinki karşılaşması sonrasında genç oyuncuların performansına vurgu yaptı. 

Genç isimler harika iş çıkardı, bu yüzden çok gururluyum. Hafta içi çok fazla çalıştılar, gerçekten çok mutluyum. Çok gururluyum, sahada çok iyi iki karakter gördüm. Genç oyuncularımız çok kaliteli ve karakterli bir görüntü sergilediler. Muhammed ve Arda genç oldukları için değil, kaliteli ve karakterli oldukları için oynadılar. Tecrübelerime dayanarak, genç oyuncuları yetiştirmek için öncelikle; süre vermek, değer vermek, onları geliştirmek lazım, bunları yaparsanız karşılığını alırsınız. Kapalı ve defansı bu kadar yakın oynayan takımlara karşı oynamak zor, ilk yarının ardından neler yapabiliriz diye konuştuk. Kariyerimde çok büyük maçlara çıktım ama bu maçın benim için önemi büyük. Finlandiya'ya daha çok çalışmalıyız. Sahada karakter koyan oyuncularımız var, onlarla gurur duyuyorum. Taraftarımız bizi yalnız bırakmadı, onlara da çok teşekkür ediyorum.